İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Göktürk'teki kene salgını için semtte ilaçlama yapsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Geçtiğimiz kış kar yağışı gerçekleşmediği için, özellikle Göktürk ve Zekeriyaköy gibi orman bölgelerine yakın semtlerde kene sayısında ciddi bir artış bulunuyor.

Yeşil alanların neredeyse tamamında bulunan keneler, sokaklarda kaldırımların arasından çıkan yabani otlara kadar sıçramış durumda. Çocuklarımızı götürdüğümüz parkların içerisinde bile kene salgını bulunuyor.

Evcil köpek sahipleri Göktürk’te çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Düzenli olarak uygulanan parazit damlaları ve kene tasmaları gibi koruyucular, kene ısırılmalarına karşı köpekleri korumasına ragmen, köpeklerin üzerine kene gelmesini engellemiyor.

Bir köpek sahibi olarak köpeğimi herhangi bir çalılığa bile yaklaştırmamama rağmen, her gün köpeğimin patilerinden 35 civarı kene ayıklıyorum (fotoğrafta görülebilir). Gözden kaçırdıklarımı ise evimde dolaşırken yakalıyorum. Evimi ilaçlatmam hiçbir işe yaramıyor, zira dışarıdaki keneler köpeğim aracılığıyla durmadan eve gelmeye devam ediyor.

Göktürk’te yaşayan bütün sokak hayvanları, evcil hayvanlar, evcil hayvan sahipleri, onların çocukları ve aileleri için çok ciddi bir tehlike var. Bu sorunla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Beyaz Masa Çağrı Merkezi’ni arayarak ilaçlama talebi oluşturduk. Fakat hala herhangi bir ilaçlama yapılmadı. Konuyla ilgili defalarca aramamıza rağmen sadece talebin ekiplere iletildiği dışında hiçbir bilgilendirme de yapılmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri’nin acilen Göktürk beldesinin bütün sokaklarında ilaçlama yapması gerekiyor. Aksi takdirde yaza doğru sayıları artacak olan keneler, buradan giderek şehir merkezine yayılmaya başlayacak ve ciddi bir kene salgını oluşacak. İnsan ve hayvan sağlığını tehlikeye atan bu yaratıklar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri’ni acilen göreve davet ediyoruz.

Bugün Gamze imzanı bekliyor!

Gamze Ekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı : İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Göktürk'teki kene salgını için ilaçlama yapsın!». Gamze ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.