İstanbul 1. Boğaz Köprüsünden karavanlar geçebilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve tarafına Mustafa Aral bu kampanyayı başlattı

İstanbul'da daha önce 1. Boğaz Köprüsünden karavanlar geçebilmekteyken, 3. köprü yapıldıktan sonra, bu köprüden araç geçiş trafiğini arttırmak amacıyla diğer bir çok tipte araç yanında, sayısı az olan karavanlara da 1. ve 2. köprü geçişleri yasaklanmıştır. Ancak daha sonra İBB seçimi sırasında, propaganda amaçlı olarak  ve bir düzenleme yapılmadan 1. ve 2. köprüden geçtikleri için geçiş cezası alan araçların cezaları affedilmiştir. Ancak daha sonra 16.05.2019 tarih ve 2019/5-1 sayılı UKOME kararıyla motorlu karavanlara 1. köprü yeniden yasaklanmıştır.

Mevcut durumda, köprülerin girişlerin karavanlar için bir kısıtlama uyarı levhası olmadığı için, UKOME kararından haberi olmayan bir çok yerli ve yabancı karavancı çok yüksek miktarda geçiş cezası ödeme sorunu ile yüz yüze kalmaktadır.

Ancak alınan bu karar yeterince açık olmadığı gibi, İstanbul'da çok az sayıda karavanın trafiğe çıktığı ve bu karavanların 1. köprü yoğunluğuna hissedililebilir bir etkisi olmayacağı dikkate alınarak, hangi boyutta olursa olsun tüm motor karavanlara, tüm camperlere ve bir araç tarafından çekilen tüm çekme karavanlara 1. köprü geçiş yasağının kaldırılmasını talep ediyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.