İstanbul Aydın Üniversitesi İklim Değişikliği ile Mücadele için Sıfır Atık Kampüs Olsun

Mücadele alanı:İklim Krizi

673 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
Başlama tarihi:
Muhatap:
İstanbul Aydın Üniversitesi (Teknoloji Transfer Ofisi, Öğrenci Kulüpleri, AKEV, Çevre ve İnsan Sağlığı Mrk. ve Akademik Birimler)

Bu kampanya neden önemli?

Nüfus artarken tüketim de kaçınılmaz şekilde artıyor ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozuyor, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişemiyor ve krizler ortaya çıkıyor: İklim krizi, plastik kirliliği krizi, kirlilik. Bu krizlere karşı, özellikle bilim yuvası olan üniversiteler derhal harekete geçmeli ve örnek uygulamalar yapmalı! Bu bağlamda üniversitemize çağrımızdır: İstanbul Aydın Üniversitesi, Sıfır Atık Üniversite olsun!

Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri çerçevesinde kaynaklarımızı korumak, atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla üniversitemizde Sıfır Atık Projesi hayata geçirilmiştir.

Kampüste kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya en aza indirilmesi, atık oluştuğunda kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Florya Yerleşkesi B Blok’ta pilot çalışma başlatıldı. Bu çalışmanın tüm kampüs ve bloklara yaygınlaştırılmasını istiyoruz.

Farkındalık kampanyası ile beraber Sıfır Atık Lisansı alınarak diğer üniversitelerde başlatılması için, sen de #SıfırAtık hareketine katıl, kampanyamıza imza ver.

673 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.