İstanbul ara sokak ve caddelerindeki park ücreti uygulaması kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

İstanbul ara sokak ve caddelerindeki park ücreti altında alınan ispark, mapark ve benzeri uygulamalar kaldırılmalı.

• Durum değnekçiliğin yasal haline dönüştü, çalışanlar ve insanlar da aynı fikirde.
  • İBB dışında belediyelerin oluşturduğu çeşit çeşit sözde park kurumları sistem eksikliği ve başarısız uygulama sonucu araç sahipleri ve ara sokaktaki çalışanlar arasında gereksiz tartışmalara sebep olmaktadır ve araç sahiplerinin hepsi bu durumdan memnun olmamasına rağmen bir yetkili merciiye derdini anlatamamaktadır.
  • Trafik kuralları gereğince park edilmesi uygun olan ara sokak ve ara caddelerdeki alanlar gelir modeli olarak görülmemeli.
  • Özel çevresi kapatılarak kurulmuş olan otopark alanları dışındaki yerler halkın kullanımına açık olmalı ve sorun teşkil etmemelidir. Bu uygulama ya tamamen kaldırılmalı, ya da 2-3 saat sonrasında bir ücretlendirme getirilerek bir çözüme kavuşturulmalıdır.
  • Bu uygulamaların yapıldığı semtlerde ikamet eden her bir birey memnun olmamasına rağmen kimseye dert anlatıp şikayet edemediğinden dolayı mecburi ödemek zorunda kalıyor ve sessiz kalmaya zorlanıyor. Özel alanlar, büyük ve işlek caddeler dışındaki kısımlar halkı düşünerek bir uygulama ve çözüm bulundurmalıdır.

Farklı beldelerdeki otopark yönetmeliği bilgisi için tıklayın
ekşi sözlük postları için tıklayın

Bu kampanyayı imzalayarak yeterli sayıya ulaştığımız takdirde İBB’ye gerekli birime talebimiz iletilecektir.

Bugün Emre imzanı bekliyor!

Emre Ç. bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul ara sokak ve caddelerindeki park ücreti uygulaması kaldırılsın @ibbBeyazmasa». Emre ve imza atan diğer 6.293 kişiye katıl.