Kampanya Kapatıldı

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi arazisi satılmasın,devredilmesin.

Bu kampanya 1.695 destekçiye ulaştı

İstanbul Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi yaklaşık 18 dönümlük bir arazide kuruludur ve 4 bin çeşit bitki türü barındırır. Türkiye’nin ilk botanik bahçesi olma özelliğini taşıyan bahçe, endemik birçok bitki türünün korunması açısından da büyük önem taşıyor. Hamburg Üniversitesi’nden bağış yoluyla tropik ve subtropik ülkelerin bitkilerinin yetiştirildiği bahçeye, 390 adet egzotik bitkinin yanı sıra 185 milyon yıllık tarihe sahip Çin Mabet Ağacı ile 300 milyon yıllık tarihe sahip Sago Palmiyesi eşsiz bir güzellik katıyor. Yaşayan bitkilerin taşındıktan sonra hayatta tutulması imkansız. Ayrıca bu taşınma ile yerlerinden olacaklar sadece bitkiler değildir. Öğretim üyeleri ve öğrenciler de bina ile taşınmak durumunda bırakılacaktır.

Bugün Mert imzanı bekliyor!

Mert Kavaklioglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Üniversitesi Sosyal Medya Birimi: İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi arazisi satılmasın,devredilmesin.». Mert ve imza atan diğer 1.694 kişiye katıl.