Deprem nedeniyle yurtlarından çıkarılan mağdur öğrenciler

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafına Gülay Canbaloğlu bu kampanyayı başlattı

"Istanbul Üniversitesi Avcılar yerleşkesinde yer alan öğrenci yurt binalarının hizmete kapatılarak 6 Ekim 2019 tarihi itibarıyla tahliyesine ve bahsi geçen binaların kullanıma kapatılmasına karar verilmiştir." 26 eylüldeki deprem nedeniyle yapılan toplantı sonrası Istanbul üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın'ın açıkladığı 1 Ekim tarihli rapordan bir bölümü okudunuz. Yurt binalarındaki hasarlar ve arz ettiği tehlike sebebiyle yurtların boşaltılması normal fakat bu yurtlarda ikamet eden yüzlerce öğrenci daha güvenli bir yere yönlendirilmedi. Hiç de güven vermeyen 22 katlı Canan Dağdeviren öğrenci yurduna yönlendirilerek ve "Başınızın çaresine bakın." denilerek çaresiz bırakılan öğrencilere en hızlı şekilde konaklayabilecekleri bir yer sağlanmasını istiyoruz. Istanbul'a ilk kez gelmiş, burada akrabası olmayan, maddi durumu yetersiz onlarca insanı böylece mağdur etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Lutfen siz de destek olun ki en azından ellerinden geleni yapsınlar, böylece bırakılmasın, boşverilmesin. Yurdu boşaltarak sorumluluktan kurtulduğunu düşünmesinler.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.