Açıköğretim mezunlarının seneleri hiçe sayılmasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı ve tarafına Cem Mildon bu kampanyayı başlattı

2 senelik önlisans eğitimine sahip olan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İşletme Yönetimi bölümünden bu sene mezun oldum. DGS'ye girdim ve yerleştirme sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü'nü kazandım.

Dikey geçiş sisteminin sağladığı en önemli avantaj olan ders saydırma (ders muafiyeti) hakkımı kullanmak üzere İşletme bölümüne başvurumu yaptım. İşletme Yönetimi gibi İşletme'ye çok yakın bir bölüm mezunu olduğum için birçok dersim uyuşuyordu.

Fakat muafiyet sonuçlarında fakülte kurulunun aldığı bir karardan dolayı alan derslerimin hiçbirinin sayılmadığını ve 4 senelik İşletme bölümünün 1. sınıfının 1. dönemine kaydedildiğimi öğrendim. Sadece, neredeyse tüm üniversitelerde uzaktan eğitim olarak verilen Atatürk İlkeleri ve Inkilap Tarihi I-II, Yabancı Dil I-II, Türk Dili I-II ve Güzel Sanatlar I-II derslerinden muaf oldum.

Fakülte açıklamasında, Açıköğretim Fakültesi'nden geldiğimden dolayı derslerimin sayılmadığını benimle paylaştı. Ardından bir dilekçe ile fakülte dekanlığına başvurdum ve fakülte kurulu kararından dolayı derslerimin sayılmadığı yönünde bir geri dönüşte bulunuldu. Fakültenin dekan yardımcısı ve öğrenci işleri büro şefiyle konuştuğumda da aynı şekilde olumsuz cevaplar aldım.

Bundan sonra Ombudsman'a (kamu denetçiliği kurumu) başvuruda bulundum ancak henüz sonuçlanmadığı için üniversite rektörlüğüne bir dilekçe ile şikayette bulundum. Ona da henüz cevap gelmedi.

O sırada rektör yardımcısı ve İşletme Fakültesi dekan vekili ile iletişime geçtim. Kendisi fakültenin böyle bir kararı var ve benim yapabileceğim bir şey yok şeklinde bir geri dönüş yaptı.

İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumun böyle haksızlık doğuran bir karar alması biz Açıköğretim Fakültesi mezunlarını büyük bir mağduriyete düşürüyor. YÖK'ün sağlamış olduğu sistem ile 2 yıllıktan 4 yıla tamamlama durumu tamamen anlamsızlaşıyor. Zira öğrenciler, 2 yıl okuduktan sonra sanki hiç okumamışsınız gibi 1. sınıftan başlatılıyor.

Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim ve buna bir dur diyelim. 1 senenin bile insan hayatında büyük öneminin olduğu bir durumda senelerimiz hiçe sayılmasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.