İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yerinde Kalsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.
25.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve tarafına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğrenci İnisiyatifi bu kampanyayı başlattı

Biz, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, okulumuzun İBB tarafından Kadıköy Rıhtım'da 37 yıldır bulunduğu tarihi binasından çıkartılacağı haberini aldık. Bu bilgiyi ülke çapında yayın yapan bir kuruluşun bir internet haberinden görmenin üzüntüsü ve kızgınlığı içerisindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bu bina bizimle birlikte Haldun Taner sahnesine de ev sahipliği yapmaktadır. İBB'nin uygulayacağı projede restorasyon çalışmasından sonra Haldun Taner sahnesinin koltuk sayısını arttırmak uğruna 1984'ten bu yana sayısız sanatçının yetiştiği asırlık konservatuvarımız bu binadan çıkarılacak.

İÜDK öğrencileri olarak eğitimimize; piyanolarımızın dahi sığmayacağı, eğitim niteliğimizin düşeceği, tarihsel bir değeri olmayan yetersiz bir binada değil; İBB tarafından restore edildikten sonra bize geri verilmesini talep ettiğimiz güzel okulumuzda, tarihi hal binasında devam etmek istiyoruz.

Her fırsatta sanata ve sanatçıya bilhassa gençlere değer verdiğini söyleyen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile umut dolu görüşme talebimizden ne yazık ki süreç boyunca hiçbir talebimize olumlu sonuç alamadık, muhataplarımıza ulaşamadık.

Biz istiyoruz ki; Alanları her fırsatta gasp edilen ya da mağdur bırakılan konservatuvarların ve güzel sanatlar fakültelerinin hakları gözetilsin. Yıllardır sanatımızla tarih yazdığımız binamız en güzel şekilde restore edilerek yeniden konservatuvara bırakılsın.

Biz istiyoruz ki; İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YERİNDE KALSIN!!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğrenci İnisiyatifi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.