AUZEF sisteminin düzelmesine katkı verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

İstanbul Üniversite Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yönetimine;

Ülkemizin köklü ve önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi,Açık ve Uzaktan eğitim fırsatı ile binlere ulaşmaya başladı.Bu fırsatı bizler; işimize,hayalimize katkı vermesi umudu ile değerlendirdik.Kurumun idealleri yüksek, öğrenci odaklı olduğuna inanıyor ve güveniyoruz.Bizlerin bu güveni,eksik ve tutarsız kararlar ile suistimal ediliyor.Hepimiz biliriz ki her sistemin eksikliği olur.Bu eksiklikler,dikkate değer eleştirileri kabullenince giderilir.Biliyoruz ki hatalar normaldir,normal olmayan kabullenmemektir.Her fırsatta "İstanbul Üniversitesi" ayrıcalığı bahsediliyorken,bu ayrıcalığa yakışan profesyonellik olmalı.Kurumun imajı ve okuyan binlerin emeği göz önüne alınmalı.Bu yüzden şikayetlerimiz ve önerilerimizin daha sağlıklı sizlere ulaşması için, "ortak akıl" ile buradan istek ve önerilerimizi sunuyoruz.

• Canlı derslerde hocaların,yazılanı okuyarak "idare" etmesini istemiyoruz.Okunarak geçilen çoğu zaman,verimli eğitim yolunda en büyük zarar.
  • Her sınav dönemi yanlış sorularla uğraşıyoruz.Daha kötüsü,itiraz sürecinde "akılda kalırsa" öyle itiraz edebiliyoruz.İtirazlarımız muhataplarından gerekli ilgiyi görmüyor.Soru hazırlanma süreci daha dikkatli olmalı.
  • Ders notları en büyük kaynağımız.Bu kaynaklar adeta kopyala/yapıştır yöntemi ile hazırlanmış.Bir hayli gereksiz bilgi ile uzatılan ve akademik dil ile zorlaştırılan bu notlar,ezber sistemine yöneltiyor.
  • Çok sayıda bölüm olmasına rağmen,belli başlı bölümler ve "öğrenci sayısına göre" muamele görüyoruz.Bu, maddi açıdan endişe ile hareket ediliyor hissi veriyor.Bir kişinin sesi,binlerin derdidir.Biraz dikkat istiyoruz.Belki, kıyıda köşede Radyo Televizyon ve Sinema okuyanlar vardır..
  • Mobil uygulama çağın gerisinde.Dijital dünyada var olan kurum,adeta yıllara meydan okuyan inatla, teknolojiye sırtını dönüyor.Önümüzde Anadolu Üniversitesi'nin Açık Öğretim mobil uygulama örneği var.İşi bilen ekiple;canlı yayın,test soruları,duyurular,sınav giriş bilgileri vb. nice eklenti entegre edilebilir.Zor değil,lütfen isteyin
  • Pandemi dönemi ile sıkıntılı süreç geçirildi.Maliyet açısından bakıldığında harç ücretleri çok pahalı.Kitap yok, pdf ile her sene geçiştiriliyor.Peki alınan para ile ne hizmeti veriliyor ?  Ücretler öğrenciler için yük haline geldi ve haklı olarak "materyallerin" ücretleri karşılamadığına inanıyoruz.

Belirttiğimiz tüm istek ve şikayetlerin eksiği var ama fazlası yok.Sıkıntıların "kalıplaşmış sözlerle" aşılamayacağını bilmenizi isteriz.2020 yılında dijital dünya ile sizlere ulaşıyoruz.Eğitim dijitalde olmasına rağmen,sıkıntılar reel dünyamızı etkiliyor.Öğrenci odaklı ve hayali yüksek bir kuruma yakışan davranış bekliyoruz.Amatör düşünmek 21.yy'da var olamaz.Lütfen ilgilenin ve sesimize kulak verin.