Auzef mağduriyeti giderilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Biz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileriyiz. Fakültemiz öğrenciyi bilgilendirme, yardımcı olma, ihtiyaçlarımızı belirleyip karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Bu konuyu yetkililere bildirmemize rağmen net bir karşılık alamadık. Geçen senelerde Uzaktan Eğitim'e dahil bazı bölümler, diğer fakültelerle beraber çalışıyordu ve en azından aradığımızda çoğunlukla ulaşabildiğimiz bize yardımcı olabilen Araştırma Görevlisi danışmanlarımız vardı. Diğer fakültelerden ayrılıp tek merkeze geçilince, zaten 'genel bilgilendirme dışında yardımcı olamayan' AUZEF personeli yoğunluk karşısında tamamen yetersiz kalmış, telefonlar kilitlenmiş; özellikle şehir dışındaki öğrencilerin okullarına ulaşması ve tatmin edici cevaplar bulması imkansız hale gelmiştir. Yazışma sistemi olan Çözüm Masası iyi bir sistem olmakla beraber birçok durumda konuşarak iletişimin yerini tutamamaktadır. Fakültemizin ve üniversitemizin öğrenci ile her aşamada daha ilgili olmasını talep ediyoruz. Fakültemizde öğrenci sayısı ve yoğunluğuna uygun sayıda, aradığımızda kolaylıkla ulaşabileceğimiz, telefonda ya da yüz yüze konuşabileceğimiz, sorunlar karşısında yeterli bilgiye sahip, ders seçimi gibi konularda Öğrenci Bilgi Sistemi'ne girip bize ''kişisel bazda da'' yardımcı olabilecek istekli danışmanlara ihtiyacımız var. Özellikle bu dönem ders seçimi kaosa dönüşmüştür. Öğrenciler günlerdir izleyecekleri yolu tartışmaktadırlar. Klavuzdaki kuralların dışında ders alma listelerinde ciddi yanlışlıklar, geçilmiş derslerin tekrar zorunlu görülmesi, yine daha önce geçilmiş derslerdeki kısmi isim değişiklikleri gibi pek çok problem bulunmaktadır. Bu gibi durumlar gereksiz yere dönem uzamasına sebep olmakta, mağduriyet oluşturmaktadır. Ve en önemlisi kayıt yenileme süresi dolmakta ve ders seçimi yapılamamaktadır.Ayrıca fakültenin internet sitelerindeki dağınık bilgilerin toparlanarak eski ve yeni kayıtlara yönelik en kapsamlı ve güncel haliyle, daha anlaşılır şekilde tek yerden verilmesini, güncel olmayan sayfaların kaldırılmasını rica ediyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi, sistemin iyilestirilmesini isitiyoruz

Bugün Merve imzanı bekliyor!

Merve Bilgin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul üniversitesi öğrencileri: Auzef mağduriyeti giderilsin». Merve ve imza atan diğer 394 kişiye katıl.