Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 20 destekçiye ulaştı

"İŞKUR, vasıfsız ve işsiz insanları iş ve meslek sahibi etme programıdır."

Ve İŞKUR, 4 Nisan 2017 tarihinde bir anda aldığı bir kararla yaptığı değişiklikte herkesi zor durumda bıraktı.
Öğretimi destekleyen bu prensipteki bir kurumun eğitimi de desteklemesi beklenirdi.

Öğrenci olmayan kişiler, sırf öğrenci olmadığı için günlük 54 TL ücret alacakken; sırf "öğrenci" diye diğer kişilerin günlük ücreti 40 TL'ye düşürüldü. Ve bu durum maaş aya vurulduğu zaman 400-500 lira kadar fark yaratmaktadır. Günlük 54 lira ücret ile asgari maaş zorlanıyorken, günlük 40 lira aylık 1000 liraya bile denk gelmemektedir.

İŞKUR'dan ricamız; lütfen öğrencilerin masrafları yokmuş gibi veya öğrenci olmak düşük bir durummuş gibi davranılmasın ve eğitim/öğretim desteklensin.

Zira, 54 lira üzerinden ücretlendirilmeye devam edilebilmesi için öğrenci olan kişilerin öğrencilik durumlarını silik hale getirip, öğrenci olmadıklarına dair belge çıkartıp İŞKUR'a iletmesi gerekmektedir ve bu da mezuniyetin ve aynı zamanda hayatın da ertelenmesi anlamına gelmektedir. Sırf bu yüzden şu anki maaşlar dahi zamanında yatmamıştır ve bu karışıklık yüzünden İŞKUR'un hizmet binalarında çalışan yetkili/danışman kişiler zor durumda ve zan altında kalmıştır.

Yapılan bu değişikliğin hiçkimse tarafından kabul edilebilir hiçbir tarafı bulunmamaktadır.
İŞKUR'dan talebimiz, bu kararlarını iptal edip, maaşları en kısa süreç içerisinde tam ve doğru şekilde yatırmaları yönündedir.

Talebi iletmek adına iyi niyetle açılmış bu imza kampanyasına kendilerinden de iyi niyetli ve olumlu bir geri dönüş beklemekteyiz. İmza kampanyasını sosyal medya hesaplarınızda paylaşıp destek olabilirseniz seviniriz.

Bugün Tuğçe imzanı bekliyor!

Tuğçe Kaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü: İŞKUR, öğrenciler için 54 TL'den 40 TL'ye düşürdüğü günlük ücret tutarını değiştirsin!». Tuğçe ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.