#İstanbulÇeşmeleriAksın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Biz, her konuyu suyla ilişkilendirerek deyimlendiren, bir "su medeniyeti" kurarak dünyaya örnek olan ataların torunlarıyız.

İstanbul'un dillere destan çeşmelerinden pek azı günümüze sağlam olarak ulaşmış durumda. Kalanları korumak, kaynaklarından kapatılarak kurutulmalarını önlemek, kötü restorasyonların ardından kitabelerinin yaldızlanarak çöplük olmaya terk edilmelerine izin vermemek için bir şeyler yapmak durumundayız.

Sorun için alınacak muhatabın bile net olmadığı bu konuya dikkat çekmek, tarihi şehirler için bir prestij meselesi olan çeşmelere hayat vererek yeniden akmalarını sağlamak hem onları vakfedenlere borcumuz hem de İstanbul'un güzelliğini korumak için yerine getirmemiz gereken bir görev.

Durumun vahametinin anlaşılması açısından konu edilen çeşmelerden bazılarının görsellerine İstanbul'un Akmayan Çeşmeleri linkinden ulaşılabilir.

Bazen bir tek imza çok şeyi değiştirebilir ve bu senin imzan olabilir.

Bugün Kutsi imzanı bekliyor!

Kutsi Akıllı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#İstanbulÇeşmeleriAksın». Kutsi ve imza atan diğer 964 kişiye katıl.