Isparta Halk Otobüsleri'nde ki Klimalar Çalıştırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

2013 yılından sonra Isparta Halk Otobüsü Kooperatifi bünyesinde bulunan ve her gün hepimizin kullandığı otobüslerin neredeyse tamamı yenilemiş durumda. Yeri geldiğinde bu yenileme çalışmalarıyla gurur duyan kooperatifin otobüslerindeki klimaları yaz aylarının ortasında, hatta Ramazan ayında bile çalıştırmaktan çekindiği herkesin bildiği bir gerçek.

Maksimum gidilecek mesafenin 25 dakika olduğu Isparta'da yaz aylarında otobüse binmek gerçekten işkence haline geliyor. Hele ki Ramazan ayında insanlar oruç tutarken içerideki sıcak hava ve kokunun etkisi bir hayli zorluyor.

Bunun yanında otobüsleri hastaların, hamilelerin, yaşlıların, küçük çocukların kısacası sıcak ve bunaltıcı ortama hassas kişilerinde kullandığını düşündüğümüzde kooperatifin şoförlere klimaları açtırmaması akıl almaz bir fikre dönüşüyor.

Zira çeşitli otobüs sahiplerinin şoförlere; "Klima açın derlerse havalandırmayı açın, onlar klima sanar." gibi söylemleri sıkça kulağımıza gelmekte. Sırf yakıttan biraz daha tasarruf etmek için klimaları çalıştırmamanız ne kadar bencil olduğunuzunda göstergesidir. Unutmayın ki yaz aylarında halk otobüslerinde klima açmak yasal bir zorunluluk. Ve gereğini yapmadığınız taktirde yasal hakkımızı savunmaktan bu yıl geri kalmayacağız.

Bilginize.

Bugün SDÜ Öğrenci imzanı bekliyor!

SDÜ Öğrenci Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Isparta Belediyesi: Isparta Halk Otobüsleri'nde ki Klimalar Çalıştırılsın!». SDÜ Öğrenci ve imza atan diğer 20 kişiye katıl.