Moringa ağaçları dikin, sular temizlensin !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Su, doğanın kanunları gereği yeryüzünde asla kaybolmayacak olan bir maddedir. Aynı zamanda azalmaz da. Ancak içilebilir olan su kaynakları azalır, yani içilemeyecek hale gelir. Gün geçtikçe ülkemizde ve dünyada da içilip kullanılabilecek su miktarı giderek azalmakta. Afrika’da her saniye bir çocuk susuzluktan ölüyor. Biz de Takev’li gençler olarak buna bir çözüm yolu arıyorduk. Bu sene katılacağımız First Lego League “Hidrodinamik; Suyun Yolculuğu” adlı başlığın altında Wonderwater takımı olarak hemen ‘Nasıl su kaynaklarımızı koruyabiliriz?’ Diyerek araştırmalarımıza başladık. Araştırma yaparken karşımıza mucize bitki MORİNGA OLEIFERA çıktı. Bu mucize bitki sayesinde sularımız artık temizlenecek ve temiz kalacak. Nasıl mı ? Bu bitkinin tohumları tam olarak aradığımız şeydi. Moringa tohumunun içerdiği proteinler suda bulunan kil ve mikroorganizmalar üzerinde parçalayıcı etki yaparak zararlı kirleticilerin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca oldukça çevre dostu ve ekonomik bir yöntem. Gelin siz de derelerin kenarlarına, bahçelerinize moringa bitkisini dikin, hem dünyamızı güzelleştirelim, etrafı yeşillendirelim hem de tohumlarıyla suya yeniden hayat verelim.

Bugün WonderWater Team (Takev) imzanı bekliyor!

WonderWater Team (Takev) bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ismaildmrl@gmail.com: Moringa ağaçları dikin, sular temizlensin !». WonderWater Team (Takev) ve imza atan diğer 1.177 kişiye katıl.