İsmail Değirmenci'nin Katillerine Müebbet Hapis Cezası Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bunu okuyan kardeşim, ağabeyim, ablam, amcam, dayım teyzem.. İsmail Değirmenci bir konservatuvar öğrencisi idi. Babasını 4 yıl önce kaybetmiş, kardeşlerine anneciğine kol kanat germiş, gencecik yaşında hayatın yükünü omuzlarına yüklenmişti. Gecesini gündüzüne katıyor, hem okuyor hem çalışıyordu. Annesine, seni kurtaracağım annem diyordu.. Sadece 2 ay kalmıştı mezun olmasına. Gece çalıştığı mekanda mekan sahibi ve garsonlar ile birlikte dövülerek hunharca öldürüldü. Sebep, hakkını yedirmek istememesiydi. O bir müzisyendi ve bahşiş diye tabir ettiğimiz parayı elinden almaya kalktılar. Direnince döverek öldürdüler. İsmail hepimizin kardeşi, evladı kimimizin ağabeyi kimisinin yeğeni idi. Başka ismailler ölmesin, ve ismailin canına kast edip öldürerek sevenlerinin yüreklerine ateş düşürenler gerekli cezayı alsın. Bir hiç uğruna gencecik yaşamı karartan, sevdiklerinin gönüllerine kor düşüren, bu gencecik adamın hayallerini umutlarını yok eden caniler ayrı ayrı müebbet hapsine mahkum edilsin. Lütfen duyarsız kalmayın, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersek, o yılan birgün dönüp bizlere de akıtmaz mı zehrini? Empati yapın, evladınızın gecesini gündüzüne katarak çalıştığını, ve birgün birileri tarafından linç edilerek öldürüldüğünü. Ve bunu yapanların komik cezalar ile 3-5 sene içerisinde elini kolunu sallayarak dışarıda dolaştıklarını. Adaletin yanında olun, hakkın yolunda olun. Bu kampanyayı imzalayarak bu canilerin müebbet hapsine katkıda bulunun. İsmailin, hakkın, adaletin sesi olun. Bir kişiyi 3-4 kişi canavarca hislerle dövmek, sonrasında o kişinin ölümünün gerçekleşmesi yaralamaya sebebiyet vermek olarak adlandırılmamalı. Şayet bu vakadan haberdar olan ve içerisinde kin beslediği kişiye karşı herkes aynı eylemi gerçekleştirebilir. Yani diyorum ki, suçtaki caydırıcılık suçu sıfıra indirmese de en azından minimuma indirgeyebilir. İsmailin canına kast edenler 3-5 sene ceza görüp özgürlüklerine kavuşurlar ise, birbaşka grup yahut topluluk bir olup kin, düşmanlık beslediği biri ya da birilerini döverek öldürebilir. Bunun toplumda nasıl bir kaosa sebebiyet vereceği gayet açıktır. İsmailin ailesi maddi yardım taleplerinin hepsini geri çevirdiler. Annesi, kardeşleri ve biz sevenleri, onun için manevi destek istiyoruz sizlerden. Adalet istiyoruz. Hepsinin müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istiyoruz. İstiyoruz ki başka ismaillerin canı bu denli ucuz olmasın.

Bugün serkan imzanı bekliyor!

serkan ökten bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İsmail Değirmencinin Adaletin Sesi Ol». serkan ve imza atan diğer 809 kişiye katıl.