Kampanya Kapatıldı

İSKİ Vakıfsuyu Deposu yeşil alan kalsın, Kayışdağı suyu çeşmelere temiz aksın.

Bu kampanya 1.489 destekçiye ulaştı

İBB, Kadıköy 19 Mayıs Mahallesi Bayar Caddesi'ndeki İski Vakıfsuyu Deposunu yapılaşmaya açtı. Bu depoda Kadıköy çeşmelerine akan Kayışdağı suyu depolanıyor ve Kadıköylüler ücretsiz su temin edebiliyorlar.

İBB meclisi, müftülüğün ibadet alanı ihtiyacı var talebi üzerine, Kozyatağı Vakıfsuyu Deposu olarak bilinen alanı CHPli üyelerin muhalefetine rağmen mescit yapma karar aldı. Halbuki o alana yakın 5 tane cami bulunmakta! Bunlar Has Erenler, Mustafa Nazmi Ersin, Kazasker, Böcekli ve Kozyatağı Mehmet Çavuş(Modern) camileri. Geçmişte İBB ve Topbaş bu tip alanları önce ibadethane yapıp sonra ne olduğu belirsiz vakıflara tahsis etti. Acaba yine bu mu hedefleniyor?

İSKİ'ye fikrini soran İBB, OLUMSUZ yanıt aldı. Yani İSKİ, çeşmelerden akan su hizmetinin deponun yapılaşmaya açılmasıyla zarar görebileceğini düşünüyor. Çeşmelerden her gün yüzlerce Kadıköylü ücretsiz su temin ediyor. Kadıköylüler bu haklarını niye kaybedecekler?

Aynı zamanda burası yeşil alan durumunda. Mahallenin önemli bir ağaçlık alanı. Buranın yapılaşmaya açılması Kadıköyümüzün bir parça daha grileştirilmesi anlamına gelecektir. Neden bu tip kararlar mahalleliyle beraber alınmıyor?

Biz Kadıköylüler olarak İSKİ Vakıfsuyu Deposu'nun ağaçlarıyla, su deposu şeklinde kalmasını istiyoruz.

Bugün Vakıfsuyuma Dokunma imzanı bekliyor!

Vakıfsuyuma Dokunma bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İSKİ Vakıfsuyu Deposu yeşil alan kalsın, Kayışdağı suyu çeşmelere temiz aksın». Vakıfsuyuma Dokunma ve imza atan diğer 1.488 kişiye katıl.