Justice

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

Uttama Das started this petition to ISKCON GBC

Dear Vaisnavas,

Please accept our humble obeisances. All glories to Srila Prabhupada!

It’s unfortunately not a secret for too many of us that there’s a lot of blasphemous information on the internet directed at our senior leadership, our diksa and siksa gurus. Certain personalities even made this offensive propaganda into their exclusive engagement. And, unfortunately, due to the lack of strong action, this tendency grows like a cancerous tumor. The offenders are considering themselves as propagators of the “pure bhakti” and effectively causing anarchy and factions in our ISKCON Movement, against all the instructions of HDG Bhaktivedanta Swami Prabhupada.

We understand that these individuals must have some grievances not effectively addressed by the management structure, which causes them to act in such a destructive manner, which is also important to address. But at the same time we cannot and should not tolerate such personal attacks on our respectable senior leaders, involving us in the offenses and their reactions.

For both of the reasons we, the undersigned, are humbly requesting our GBC Body to please take a very strong action in the form of complete ban on the internet blasphemy, as well as creating effective grievance redress systems for all and every ISKCON community worldwide.

Your humble servants,

concerned ISKCON members and well wishers:

Дорогие Вайшнавы,
Пожалуйста, примите наши смиренные поклоны. Вся слава Шриле Прабхупаде!

К сожалению, для многих из нас не секрет, что в интернете много оскорбительной информации, адресованной нашему высшему руководству, нашим дикша и шикша гуру. Некоторые из этих личностей  даже превратили подобную  оскорбительную пропаганду в свое исключительное занятие. И, к сожалению, из-за отсутствия решительных действий эта тенденция растет как раковая опухоль. Эти люди  считают себя поборниками «чистого бхакти» и фактически вызывают анархию и группировки в нашем Движении ИСККОН вопреки всем наставлениям Его Божественной Милости А.Ч. Бхактиведанты Свами Прабхупады.

Мы понимаем, что у этих личностей  должны быть серьёзные недовольства, которые не были эффективно рассмотрены структурой управления, что заставляет их действовать таким разрушительным образом, и это также важно решить. Но в то же время мы не можем и не должны мириться с такими личными нападками на наших уважаемых старших руководителей,  поскольку в результате мы становмся соучастниками этих оскорблений.

По обеим причинам мы, нижеподписавшиеся, смиренно просим наш  высший руководящий орган GBC принять очень решительные меры в виде полного запрета на поношения в Интернете, а также создания эффективных систем рассмотрения жалоб для всех и каждой общины ИСККОН во всем мире.

Ваши смиренные слуги,
                                                                                                                                   неравнодушные участники и доброжелатели ИСККОН:

0 have signed. Let’s get to 1,000!