تاسیس سازمان زیست شناسی

0 have signed. Let’s get to 5,000!

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهوری

با سلام و احترام

به استحضار می رساند ما اعضای جامعه بزرگ زیست شناسان کشور که یکی از بزرگترین خانواده های علمی کشور است، بیش از دانش آموختگان سایر رشته های علوم پایه و غیر علوم پایه از بی ثباتی شغلی و نداشتن شغل مناسب و مرتبط با تخصص خود رنج می بریم که بخشی از آن به دلیل عدم شناخت کافی مسئولین و نهاد های دولتی است که از دانش زیست شناسی و محدوده تخصص زیست شناسان آگاهی و شناخت کافی ندارند. در حال حاضر تعداد زیادی از دانش آموختگان این رشته بیش از سایر رشته های علوم پایه به خارج از کشور مهاجرت می کنند و خسارت های مالی و توسعه ای زیادی به کشور تحمیل میشود. ما معتقد هستیم بخش مهمی از مشکلات پیش رو بویژه در موضوعاتی چون محیط زیست و آلودگی ها به دلیل نادیده گرفتن تخصص و توانایی های زیست شناسان است و با به کارگیری این گروه از دانش آموختگان در عرصه های مدیریتی و مشورتی معطوف به برنامه های توسعه، می توان به شاخص های توسعه پایدار نزدیک تر شد.

گروه بزرگی از دانش آموختگان زیست شناسی از چند سال پیش اقدام به تشکیل یک گروه به نام «گروه حرکت ملی زیست شناسان کشور» با بیش از 2500 عضو کرده اند و فعالیت هایی از قبیل انجام دیدارهایی با مسئولین مختلف، نمایندگان مجلس و برگزاری گردهمایی برای تبادل آراء را در کارنامه خود دارند. انجمن زیست شناسی ایران از همان ابتدا تا حدی با این حرکت ملی همراه بود ولی در حال حاضر توقع اعضای این گروه بیش از سطح معمول همکاری هایی است که انجمن زیست شناسی قادر به پشتیبانی آن باشد. به همین دلیل این گروه تصمیم گرفته است یکی از پیشنهاد های عملی خود برای ارتقای دانش زیست شناسی و ارزش آن در جایگاه های تخصصی و مدیریتی کشور یعنی تشکیل «سازمان زیست شناسی» را مستقلا مطرح و پیگیری نماید. ‏در این سازمان تمام دانش آموختگان زیست شناسی از دانشگاه های کشور به عضویت پذیرفته خواهند شد.

اهداف کلی تشکیل «سازمان زیست شناسی» به صورت خلاصه شامل موارد زیر می باشد:

الف. افزایش و بهبود وضعیت اشتغال برای دانش آموختگان گرایش های مختلف زیست شناسی

ب. حمایت های حقوقی از منافع صنفی زیست شناسان

ج. کمک به توسعه دانش زیست شناسی در عرصه پژوهش و نقش آفرینی آنها در توسعه کشور

برای رسیدن به اهداف کلی فوق، اهداف جزئی تر زیر مد نظر است:

1. حمایت از ایجاد اشتغال برای زیست شناسان: بسیاری از زیست شناسان سرمایه اولیه برای راه اندازی فعالیت های تولیدی را ندارند و عملا قوانین مربوط به حمایت از کارآفرینان در مراکز رشد دانشگاهی و پارک های علم و فناوری (شرکت های دانش بنیان) کمک کننده برای دانش آموختگان رشته های علوم پایه (غیر مهندسی) از جمله زیست شناسان نمی باشد.

2. امکان استفاده از فرصت های شغلی برابر برای دانش آموختگان رشته های زیست شناسی (بیوشیمی، ژنتیک، ایمونولوژی، بیوفیزیک، میکروبیولوژی، جنین شناسی، فیزیولوژی، بیوتکنولوژی میکروبی، نانوبیوتکنولوژی) از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم مشابه دانش آموختگان همین رشته ها (رشته های علوم پایه) که از دانشگاه های علوم پزشکی مدرک خود را اخذ نموده اند. مثال موردی فعالیت در آزمایشگاه های مختلف در سیستم درمان کشور است.

3. تعریف این رشته برای ادارات و نهاد های دولتی کشور و پیشنهاد برای تدوین وظایف آن ها برای مشاوره با متخصصین زیست شناسی: در این راستا یادآوری میشود که تمامی پژوهش ها و تصمیم گیری ها در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور در تخصص زیست شناسان (اکولوژیست ها، گیاه شناسان، جانورشناسان و متخصصین حیات وحش و بیوشیمیست ها که همه زیر شاخه های زیست شناسی می باشند) است. در حال حاضر به دلیل قدرت نهادهای حامی مهندسین، بسیاری از این فعالیت ها توسط مهندسین رشته های غیر مرتبط با موجودات زنده (مهندسین عمران و سازه، زمین شناسان و شیمیست ها) انجام می شود و مرتبط ترین مهندسین، مهندسین کشاورزی میباشند که آنها نیز به دلیل دید صرفا کاربردی و بهره برداری از طبیعت، معمولا عامل تصمیمات مخرب نیز شده اند که مثال دریاچه ارومیه گواهی خوبی برای نادیده گرفتن هشدارهای اکولوژیست ها در سالیان قبل است ولی برنامه های سدسازی فوق با استقبال مهندسین کشاورزی به دلیل توسعه کشاورزی همراه بود. مثال دیگر توسعه بی رویه احداث معادن است که موجب تخریب منابع طبیعی، فرسایش خاک و ایجاد ریز گردها، از بین رفتن ذخایر ژنتیکی و لطمات جبران ناپذیر دیگر به محیط طبیعی ایران شده و این کار متاسفانه با تائید زمین شناسان و مهندسان عمران همراه بوده است. به این دلیل ما معتقد هستیم محیط زیست و منابع طبیعی باید توسط اکولوژیست ها، گیاه شناسان و جانورشناسان حداقل در مرحله تصمیم گیری ها از جمله سدسازی ها، احداث جاده و هرنوع دستکاری در محیط طبیعی از جمله احداث معادن، مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد.

4. مشورت دادن به نهادهای برنامه ریزی درسی (با همکاری انجمن زیست شناسی) برای پیشنهاد واحد ها و دروس این رشته متناسب با نیاز کشور و بازار کار بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از سطح کشور و نیز سایر کشور ها

با توجه به موارد فوق، به این وسیله درخواست می نماییم موافقت خود را با تشکیل «سازمان زیست شناسی کشور» اعلام فرموده و مسیر قانونی را برای تشکیل این نهاد علمی و صنفی مهیا نمایید.

با احترام

اعضای حرکت ملی زیست شناسان کشور

رو نوشت:

دفتر مقام معظم رهبری

مجلس شورای اسلامی

دیوان عدالت اداری

Today: borna is counting on you

borna babazadeh needs your help with “Iran Government: تاسیس سازمان زیست شناسی”. Join borna and 4,267 supporters today.