Cancel Proclamation of Armenian Genocide in the State of Iowa!

0 have signed. Let’s get to 500!

Iowa Governor Kim Reynold has signed procolamation which indicates Armenian genocide lies on 08/24/2017. In this document, it is argued that Ottoman Empire-Republic of Turkey has massacred Armenians, Greeks and Assyrians as part of a planned eradiction of these indigenous communities. By signing this proclamation, Iowa has been the 47th state which has recognized so-called Armenian genocide.

As part of Turkish community in Iowa, we believe that historical events must be evaluated by the histiorians,not the politicians. Iowa governor Kim Reynolds made one-sided decision by signing the proclamation and this is against the foundation of the democracy. This controversial event must be discussed by providing equal chances to both sides.

Therefore we urge governor Kim Reynolds to organize a debate by calling historians from both sides. This is the only way to understand and compromise about what happened in the past. Acknowledging these one-sided arguments will not bring a solution, in contrary, it will contribute the conflict between Armenian and Turkish communities.

We condemn this decision and invite Governor Kim Reynolds to cancel this proclamation.

With regards,

On behalf of Turkish Student Association,

President Ismail DILEK

Vice President Enes YILDIRIM

-------------------------------------------------------------------------

24/08/2017 tarihinde Iowa valisi Kim Reynolds sözde Ermeni soykırımını tanıyan bir bildirgeye imza atmıştır. Bu bildirgede ülkemizin 1919-1923 yılları arasında Ermeni, Asuri ve Yunanlılara soykırım yaptığı iddiasına yer verilmiştir. Böylelikle, Iowa sözde Ermeni soykırımını tanıyan 47. eyalet olmuştur.

TSA yönetimi olarak tarihi olayların tarihçiler tarafından tartışılması gerektiği düşüncesindeyiz.Tarihi olayların lobicilik faaliyetleri sonucu siyasetçilerin malzemesi olması sonucunda böyle vahim bir durumu doğurmuştur. Bu mesnetsiz ve talihsiz olaya seyirci kalmayacak ve her platformda tepkimizi dile getirerek Ermeni Diasporasının bu art niyetli girişimine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bağlamda her bir bireyin desteği bizler için çok önemlidir.Iowa valisi Kim Reynolds tek taraflı bir karara imza atmış, ve her iki tarafı da dinlemeden taraflı bir karar almıştır. Bu karar tamamiyle demokrasinin en temel ilkelerine aykırıdır.

Bu sebeple Iowa valisi Kim Reynolds'ı her iki tarafın da tezlerini savunabileceği bir adil ortam yaratmaya davet ediyoruz. Bu tek taraflı karar soruna bir çözüm getirmeyeceği gibi, her iki topluluk arasındaki tansiyonu da yükseltecektir.

Bu kararı şiddetle kınıyor ve Vali Kim Reynolds'u bu bildirgeyi iptal etmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Türk Öğrenci Derneği adına ,

Başkan İsmail DİLEK

Yrd. Başkan Enes Yıldırım

Today: Turkish Student Associaton is counting on you

Turkish Student Associaton needs your help with “Iowa State Senate: Cancel Proclamation of Armenian Genocide in the State of Iowa!”. Join Turkish Student Associaton and 380 supporters today.