İnsan İlişkileri Eğitimi Bir İhtiyaçtır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve tarafına Mehmet ÇAKIR bu kampanyayı başlattı

Cinayetlere özellikle kadın cinayetlerine ve daha bir çok toplumsal soruna baktığınız zaman temelde  " insan ilişkilerinin " bozuk olduğunu görebiliriz. Çocuklarımız insan ilişkileri hakkında eğitim almalılar , bu görev size düştü.

8 ve hatta 12 yıllık ilk eğitim süresince "İnsan İlişkileri " başlıklı bir dersin milli eğitim sistemimiz içerisinde okullarımızda verilmesi günümüz şartlarında mecbur bırakılmıştır. Bu görevi geçmişte üstelenen ebeveynlerin nesli tükenmiştir . Nasihat , öğüt , atasözü ... ideal insanın eğitiminde var olmak zorundadır.

Güleda Cankel 'in katilinin itiraflarında yer aldığı iddia edilen bir metni sizinle paylaşmak isterim ."... Beni neden bıraktığını sorduğumda '5 yıl senin gibi birini boşa sevmişim. Sen gereksiz birisin' dedi. Tokat attım , küfretmeye başladı , tekme attı ...."

Kadınlarla , erkeklerle , eşlerimizle , ebeveynlerimizle , öğretmenlerle, çocuklarla , komşularla , esnafla , hayvanlarla ... iletişim bozukluğu yaşıyoruz temkinli davranmıyoruz ; aşağılayıcı , kırıcı davranıyoruz ve onları çileden çıkarabiliyoruz. İddia edilen itirafın katil tarafından tabi ki uydurma olma ihtimali de var lakin gençlerimize baktığımızda böyle bir tavır o olayda olmamış olsa bile olabilme ihtimalinin var olduğunu görebiliriz. Saygımızı kaybettik , hoşgörümüzü kaybettik , duyarlı insanlar değiliz ...

Kadınlar erkeklere , erkekler kadınlara , ebeveynler çocuklarına karşı nasıl yaklaşması gerektiğini bilmiyor . Erkeklik gururu denen şeyin üzerine gidilmemeli ; kadınlar sığıntı olarak görülmemeli ... büyükler sayılmalı küçükler sevilmeli. Bunları hatta uzman bilgisi altında daha fazlasını erken yaşlardan itibaren çocuklarımıza öğretmeli ve öğütlemeliyiz .

Aziz milletime başta olmak üzere , dönemin Milli Eğitim Bakını Sn. Ziya Selçuk'a Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK'a ve Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a  saygılarımı , selamlarımı , sevgilerimi sunuyorum ve bu konu hakkında gerenin yapılmasını tarafınıza arz ediyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.