İnsan hakları aktivisti Esra el Gamham'ın idamına dur de

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

İnsan hakları örgütleri, Riyad yönetiminin ilk kez bir kadın aktivisti infaz etmeye hazırlandığını bildiriyor. Ülkenin önde gelen Şii aktivistlerinden Esra el Gamham (İsraa al-Ghomgham), üç yıl önce eşiyle birlikte gözaltına alınmıştı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suudi Arabistan dini mahkemesinin Esra el Gamham adlı kadın aktivist için idam kararı verdiğini dünyaya duyurdu. Reuters haber ajansına konuşan HRW Ortadoğu Direktörü Sarah Leah Whitson: “Bütün idamlar dehşet verici, ancak aktivist Esra el Gamham’ı infaz çabaları canavarca. Kendisi daha önce hiçbir şiddet eylemiyle suçlanmadı” dedi.

İmzalarımızı Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği aracılığıyla Suudi Arabistan yönetimine iletelim, tepki gösterip bir ses verelim. Geri dönüşü olmayan idam kararına karşı duralım ve tutuklu Esra el Gamham'ın asılmasına engel olalım. Bizler idamların bu ülkeye ne büyük zararlar verdiğini iyi biliriz.

Esra asılmasın! Esra'ya özgürlük.

Bugün Dilaver imzanı bekliyor!

Dilaver Kömür bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İnsan hakları aktivisti Esra el Gamham'ın idamına dur de». Dilaver ve imza atan diğer 124.736 kişiye katıl.