Naylon Poşet Yerine Bez Torba Kullanımı Başlasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, Atık Yönetmeliği kapsamında naylon poşetlerin marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2018'den itibaren yasaklanacağını belirterek, "Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz" dedi.

Bugünün tarihi 2 Haziran 2018. Ciddiye alınmadığında insan vücudunda geri dönüşümsüz hasarlar bırakabilen naylon poşetleri, hayatımızdan çıkarmamız pek mümkün gibi gözükmüyor. Çok ucuza mal edilen bu poşetler, kalitesine göre gerek kullanım anında gerekse bozulma anında, çevreye ve besinler üzerine yapısındaki kimyasallar sayesinde ciddi etkilere sahip. Ek olarak bir naylon poşetin doğadan tamamen yok olabilmesi için denizde ise 400 yıl, karada ise 800 yıl kadar bir zaman geçmesi gerekli... Fazla söze gerek yok, naylon poşetler doğayı yok ediyor.

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz Ulu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@tpf.com.tr: Naylon Poşet Yerine Bez Torba Kullanımı Başlasın!». Deniz ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.