SOCAR TSGI VE LOTUS AŞ, star rafineride taşeronların parasını ÖDEMEYEREK zarara uğratıyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İzmir Aliağa'da SOCAR tarafından yapılan Star Rafineri inşaatında 2015 yılından bu yana taşeronluk yapıyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası şantiyede Ana Taşeronluk yapan LOTUS A.Ş firması tüm işlerini bırakıp kaçarak bir sürü taşeronunu mağdur etmiştir. LOTUS A.Ş, TSGİ ve SOCAR yetkilileri Star Rafineri inşaatında çalışan biz taşeronlar ile toplantı yaparak; şantiyenin durdurulmamasını, gerekli ödemelerin en kısa sürede yapılacağını, LOTUS A.Ş’den alacaklarımızın ve vermiş olduğumuz teminat tutarlarının tarafımıza ödeneceği ile ilgili noterden temlik verdiler. Bundan sonraki süreçte devam eden işlerle alakalı gerekli ödemelerin Star Rafineri ‘ye fatura edilip SOCAR ve TSGİ tarafından bu bedellerin ödeneceğini garanti ettiler. Bizler de buna istinaden işleri devam ettirdik.
Bir kısım ödeme 1 ay içerisinde yapıldı fakat LOTUS A.Ş 'den kalan bakiye ve sonrasında devam eden işlerle alakalı yaptığımız imalatların hak edişlerini imzalamayıp bunlarla ile ilgili fatura kesemedik ve de paralarımızı alamadık!
LOTUS A.Ş 'den kalan paralarımızın 2016 yılı Kurban Bayramından hemen sonra ödeneceği ve devam eden işlerin hak edişlerinin imzalanıp, onlarında ödeneceğini SOCAR ve TSGİ yetkilileri ile bu şirketlerin avukatları bizleri bilgilendirdi. Ancak o paralarda ödenmedi. İşin durmaması için bize güzel vaatler veren SOCAR ve TSGİ yetkilileri ve avukatları bir süre sonra telefonlarımıza çıkmaz oldu. Şantiye içerisindeki ofislerine gittiğimizde de bizlerle görüşmek istemeyip, bizi güvenlik müdürlerinin odasına yönlendirip "Buraya daha fazla gelip yetkilileri rahatsız ederseniz diğer ana taşeronlara yaptığınız işlerden olur ve sahadan atılırsınız " şeklinde tehdit edildik. Petrol ve Enerji sektöründe Dünya devleri arasında olan SOCAR, hiçbir gerekçe göstermeksizin hak ettiğimiz ödemeleri yapmamaktadır.
SOCAR, Devletine düzenli vergisini veren, vatandaşına iş istihdamı sağlayan firmaların batmasına sebep olup, İzmir Aliağa'da iş yapan onlarca firmayı mağdur etmiştir.
Devlet büyüklerimiz ve yetkililerin SOCAR firması gibi yurt dışından ülkemize gelerek, biz yerli firmalarla çalışıp hak ettiğimiz ödemeleri yapmayarak bizleri borçlandırıp iflas eşiğine getirmesi konusunda inceleme yapıp mağdur firmaların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli adımları atmasını istirham ediyorum...

Bugün Adem Baran imzanı bekliyor!

Adem Baran Mutlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@socar.com.tr : SOCAR TÜRKİYE, star rafineride taşeronların parasını ödemeyerek zarara uğratıyor!!!». Adem Baran ve imza atan diğer 51 kişiye katıl.