Atatürk Orman Çiftliği arazileri koruma altına alınsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyeti ihlal edilerek AOÇ arazilerinin talan edilmesine izin verilmesin. AOÇ arazisini Gazi Üniversitesi TOKİ'ye devretmiş, sonrasında da arazi ABD Büyükelçiliği'ne satılmış. Atatürk Orman Çiftliği, 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla, Türk tarımına öncülük etmesi için kuruldu. Arazi, Mustafa Kemal Atatürk tarafından farklı kişilerden parça parça satın alındı. Çiftlik 1937'de Atatürk tarafından Türk Milleti'ne emanet edilerek, Hazine'ye bağışlandı. Çiftlik arazi, 1950'li yıllardan başlanarak çeşitli kurumlara ya tahsis edildi, ya parça parça satıldı. Bu ihlaller engellensin ve Atatürk Orman Çiftliği arazileri koruma altına alınsın ve Atatürk'ün vasiyetinin gereği yapılsın.

Bugün AOÇ imzanı bekliyor!

AOÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@mimarlarodasiankara.org: Atatürk Orman Çiftliği arazileri koruma altına alınsın.». AOÇ ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.