Yeni filmler sadece 3D değil 2D de oynatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İnsanların yaklaşık 1/3 ü 3D filmleri izleyemiyor. Zira şimdiki teknoloji 3D filmlerin bu kişilerde deniz tutmasına benzer şiddetli mide bulantısı, baş dönmesi ve baş ağrısı semptomları göstermesine neden olduğu gibi bu semptomları göstermeyenlerde dahi uzun vadede göz bozulması gibi sağlık sorunları yaratabiliyor. Bu nedenle insan sağlığına ve müşteri haklarına önem veren ülkelerde filmler aynı sinemada  genellikle iki salonda birisi 3D iken diğeri 2D seans olarak gösterilir. Müşteri portföyünün durumuna göre bu 2 salon 3D ve 1 salon 2D yada tam tersi olabilir. Ancak her zaman her iki seçenekte vardır. Ülkemizde ise maalesef yeni ve büyük bütçeli filmler tek seçenekle sadece 3D olarak oynatılıyor. Örneğin yeni vizyona giren Star Wars filmi bazı sinemalarda 3 salonda birden günde 15 civarı matinanın tamamında 3D olarak gösterimde. Oysa bıraktım bir salonu en azından bir seans 2D izleyicilerine ayrılabilir. Biz sağlık durumu 3D seyredemeyenler internetten kaçak film indirip bu şekilde izlemek zorunda kalıyoruz. Bu hem bizim sinema zevkimizi öldürüyor hemde sinema endüstrisine zarar veriyor. Sinema işletmecileri e dağıtımcıları artık 3D film izleyemeyen insanlarında olduğunun farkına varsınlar.

Bugün Sinan imzanı bekliyor!

Sinan Tüzün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@marssinema.com: Yeni filmler sadece 3D değil 2D de oynatılsın». Sinan ve imza atan diğer 49 kişiye katıl.