HYUNDAİ YENİ TUCSON- GÜCÜ ELİMİZDEN ALDINIZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

To whom it may concern,
We are the proud Turkish Tucson owners and the members of “Hyundai Yeni Tucson Kulübü – Türkiye” Facebook group, which has over 5.300 members (app. 2.500 owner and potential buyers and fans for the rest) which can be considered the biggest fan page worldwide for Hyundai Tucson owners and fans.
Tucson is the 3rd most popular SUV model in Turkey and has been sold over 16.000 units from 2015 till now. We kindly request you to have a look at our facebook fan page and see how much Tucson is desired here and driven with passion. We believe our fan page also provides a positive response for the potential buyers, hopefully more than a TV commercial.
As actual Hyundai Tucson owners from Turkiye, we’d like to inform you about our vehicles’ common software problems. Please note that the below mentioned problem only includes the 1.6 T-GDI version with DCT gearbox.
Almost every member of group with above mentioned version has had problems with their cars’ gearboxes. After a short term of ownership, most of us experienced “Overheated gearbox” warning, which does not allow driving the veichle until the gearbox is cooled. While our complaints grew bigger every day and afer some negotiations with Assan, we were invited to authorized dealers for a gearbox software update. After then our overheating problem has been solved, but a new one occured.
Just after the software update, the DCT gearbox lost the agility and started to a late response from the accelarator, especially at the first movement at 1st gear. After pumping the accelarator up, the vehicle slumps down and does not move for a second or two. Then the vehicle moves with a harsh and rough way forward. This is a big problem for us, especially in a traffic jam. Most of us hesitate driving our beloved cars recently. This problem does not exist at any other gear and speed, for your information. We also noticed that the similar gearbox problems are usually experienced world-wide.
As much as the problem has been heard, some owners began to sell their Tucsons for other brands and many potential owners already bought SUV models of different rivals.
We’re regularly in touch with Assan for a new software update but unfortunately been ignored continuously. So we decided to contact directly with you.

We kindly want to inform you that we are waiting for your urgent action to solve our issue, whether software or mechanical based.
As the biggest owners club of Tucson, we’ll be waiting for your urgent reply.

Best regards,
HYUNDAİ YENİ TUCSON KULÜBÜ   -  HYUNDAİ NEW TUCSON CLUB

soner_gundogdu@mynet.com

Sayın İlgili,
Bizler Türk Tucson kullanıcıları ve of “Hyundai Yeni Tucson Kulübü – Türkiye” facebook grubu üyeleriyiz. Grubumuzda 2.500 kadar araç sahibi ve 2.800 civarında potansiyel alıcı ve Tucson sevdalısı bulunmaktadır. Bu anlamda dünya çapında Tucson sahipleri ve sevenleri olarak en kalabalık grup olduğumuzu varsayıyoruz.
Tucson, Türkiye’nin en çok tercih SUV araçları arasında üçüncü sıradadır ve 2015 yılından bugüne 16.000 adedin üzerinde satılmıştır. Sizlerden ricamız facebook sayfamızı ziyaret etmeniz, Tucson’ un ne kadar arzulandığını ve tutku ile kullanıldığını görmenizdir. Ayrıca inanıyoruz ki, sayfamız potansiyel alıcılar için belki de bir TV reklamından daha fazla olumlu tanıtım yapmaktadır.
Güncel Tucson sahipleri olarak sizleri araçlarımızın ortak yazılım sorunları hakkında bilgilendirmek isteriz. Bu sorunun sadece 1,6 T-GDI motorlu ve DCT vites kutulu versiyonlara özgü olduğunu da belirtiriz.
Grup üyelerimizden yukarıda belirtilen versiyona sahip olanların hemen hepsi, araçlarında vites kutusu ile ilgili aynı sorunu yaşamışlardır. Alındıktan kısa süre sonra birçoğumuz, aracın ilerlemesine engel olan “Şanzıman ısınması” uyarısı aldık. Şikâyetler arttıktan ve Assan ile yapılan görüşmelerden sonra, yetkili servislere davet edilerek yeni şanzıman güncellemelerini yaptırdık. Bu süreçte aşırı ısınma sorunu sona erdi fakat yeni bir sorun ortaya çıktı.
Şanzıman güncellemesini takiben, DCT vites kutusu ataklığını kaybetti ve gaza geç tepkiler vermeye başladı. Özellikle kalkışlarda ve 1. Viteste, gaz pedalına basıldığında araç öne yığılıyor ve bir ya da iki saniye boyunca hareket etmiyor. Daha sonra sert bir şekilde kalkıyor ve ilerliyor. Bu bizim için ve özellikle sıkışık trafikte büyük bir sorun haline geldi ve çoğumuz çok sevdiğimiz araçlarımızı kullanmaktan çekinmeye başladık. Problemin diğer hızlarda ve viteslerde yaşanmadığını da belirtmek isteriz. Yaptığımız araştırmalardan öğrendiğimize göre benzer sorunlar dünya çapında yaşanmaktadır.
Bu sorun duyulmaya başladığından bu yana, bazı kullanıcılar araçlarını başka markalara geçmek amacı ile satıyor ve sadece bu sorun sebebi ile potansiyel alıcılardan ise rakip markaların SUV modellerini tercih edenleri görüyoruz.
Assan ile sürekli irtibat halinde olmamıza ve yeni bir yazılım güncellemesi istememize rağmen maalesef göz ardı ediliyoruz. Bu sebepten sizlerle direk olarak temasa geçmeye karar verdik.
Araçlarımızda yaşadığımız bu sorunun çözüme kavuşması için sizlerden acil yazılım veya mekanik bir çözümü acil olarak talep etmekteyiz.
En kalabalık Tucson kullanıcı grubu olarak sizlerden acil bir yanıt beklemekteyiz.

Bugün Soner imzanı bekliyor!

Soner Gundogdu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@hyundai.com.tr: HYUNDAİ YENİ TUCSON- GÜCÜ ELİMİZDEN ALDINIZ». Soner ve imza atan diğer 52 kişiye katıl.