0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

D-smart ve Digiturk gibi aylık ciddi fatura ödemelerin olduğu özel televizyon kanallarını, biz kullanıcıları zaten seçkin yayınlar için tercih ediyoruz.

Buna rağmen dikkatli seçici ve bilgili her kullanıcının farkettiği üzere bu televizyon kuruluşları çok sıklıkla program tekrarı yapmaktadır.  Öyle ki; ekseriyetle belgesel ve yemek kanallarında olan bu tekrarlar zaman zaman gün içinde hatta birkaç saat arayla olabilmektedir. Özellikle serisi olan belgeselllerin devamı diye söylenip  ''Yepyeni bölümleri'' adı altında tekrar aynısın yayınlanmasına kadar  varıyor.

Sıradan ücretsiz televizyon kanalı kuruluşları olsa; tekrar yayınlar kendi insiyatifleri doğrultusunda olabilir ve izleyenlere karşı sorumlulukları olmayabilirdi. Ancak özel, faturalı şirketlerin, tüketici haklarını düşünecek olursak ciddi faturalar ödeyen kullanıcılarına karşı sorumlu olmaları gerekmez mi?

Normal ücretsiz televizyon yayınlarını izlemeyip bu özel kanallara abone olan insanlar zaten değişik, sofistike ve standardı yüksek kaliteli yayın almak için bu faturaları ödüyorlar.

Kaldı ki; yayın kalitesinden rahatsız olduğumuz ve aboneliğimizi sonlandırmak istediğimizi bildirdiğimizde, kanalların yetkili birimleri arayıp, aboneliğimizi devam ettirmemiz için bize çeşitli avantajlar, opsiyonlar sunup kararımızı değiştirmeye çalışıyorlar, Ama bu çözüm odaklı bir aksiyon olmuyor çünkü sıkıntımız olan tekrar yayınlar çok sıklıkla gösterilmeye devam ediyor.

Biz paketimize jest ek kanallar vs... gibi çeşitli alternatifler istemiyoruz. Halihazırda devam eden yayınların ödediğimiz paralara değmesini istiyoruz. Kanalın bize sorumlu olduğunu gösteren, çözüm odaklı, Avrupa standartlarında, lanse ettikleri şirket profili kalitesine uyan, kullanıcılarının sabrını suistimal etmeyen yayın kalitesi istiyoruz. Gün içinde, birkaç saat arayla, 2 günde bir aynı programlara maruz kalıp ödediğimiz paralara yanmak istemiyoruz.

Unutulmasın ki, firmalar kullanıcılarına muhtaç, kullanıcılar firmalara değil... Biz bilinçli kullanıcılarız !

Bugün Halil imzanı bekliyor!

Halil Guven bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@dsmart.com.tr: Digiturk ve D-Smart , aynı programların çok sıklıkla tekrar yayınlanmasına son verin.». Halil ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.