Gürcistan'daki Türk Mahkumlar Türkiye'ye Nakil Edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba,
Geçen sene Ağustos ayında Gürcistan'da yapılan GEM festival etkinliğine katılan birçok insan türlü biçimlerde tuzağa düşürüldü ve hapis cezasına çarpıtılarak orada tutuluyorlar. Bu durum sadece festival mağduriyeti olmamakla birlikte, önceki yıllarda da Gürcistan'da bulunma gafletinde bulunmuş vatandaşlarımızın da kara talihi haline gelmiştir. Kaldı ki geçmişte de buna benzer vakalar yaşanmış ve haberlere dahi konu olmuştur. Türkiye'de kurulan "Gürcistan Mağdurları Derneği" adındaki oluşum da tesadüf değildir. Gürcistan devleti ekonomisini ülkesine gelen turistleri sömürerek güçlü tutuyor. Tuzağa düşürdükleri insanlara hapis cezası vermeleri yetmiyormuş gibi bir de yüklü miktarlarda para cezası veriyorlar. Üstelik bu insanların çoğunluğu Türklerden oluşuyor. Orada bulunan Türk mahkumlar, diğer ülkelerin vatandaşlarına daha az cezalar verildiğini fakat Türklerin daha ağır cezalara çarptırıldığını söylüyorlar. Mahkum aileleri bütün bunları kabullenmiş olmalarına rağmen onların ülkelerine dönmelerini istiyor fakat yine Gürcü mevzuatındaki "Cezanın en az yarısı burada geçirilmeli" ibaresi engel olarak çıkıyor karşılarına ve nakil işlemleri öyle kolayca halledilemiyor. Fakat bu ibarenin her an hükümsüz sayılabilmesinin yine Gürcistan hükümetinin insiyatifinde olduğunu biliyoruz. Tahmin edersiniz ki her bir bireyi metalaştırarak "para" olarak gören bu düzen, onları sömürmeye devam edebilmek adına orada tutmak istiyor. Din, dil, kültür, aile gibi hususlar göze alındığında mahkumların kendi ülkelerinde olması büyük önem arz ediyor. Biz en azından kendi vatandaşlarımızın, kendi ülkemizde olmalarını istiyoruz ve ülkemizin daha adil olduğu kanaatindeyiz. İmza vermeniz büyük bir farkındalığa sebebiyet verebilir ve böylece birçok vatandaşımız içinde bulundukları haksızlıktan kurtulabilir. Manevi varlık olan insanın her zaman için maddi olan, insan üretimi olan paradan değerli olması gerektiğine inanıyoruz. Lütfen Gürcistan- Türkiye nakil işlemleri konusunda farkındalık yaratın ve sürecin hızlanması için yardım edin.

Bugün Mete imzanı bekliyor!

Mete Yurdakul bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «info@adalet.gov.tr: Gürcistan'daki Türk Mahkumlar Türkiye'ye Nakil Edilsin». Mete ve imza atan diğer 44 kişiye katıl.