İNEGÖL DÖRTÇELİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TASVİYE İLE KAPATILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Meslek Lisesi Kaderine Terk Edildi!
Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk mezunları okulun bölümlerinin taşınmasına ve öğrenci sayısının azaltılmasına tepki gösterdiler.

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk mezunları olan 1968 mezunları Nihat Memiş, Şükrü Kelebe, Şükrü Erez ve Refik Girgin, okulda yapılan değişimlerle ilgili açıklamalarda bulundular.

1965-1966 yılında eğitim öğretim yılında ilk lise talebeleri ve orta kısım talebeleri olarak öğretime başladık. İnegöl halkının maddi, manevi ve gerektiğinde beden gücüyle katkıda bulunarak ilk Erkek Meslek Lisesine kavuşuldu. Eğer erkek sanat enstitüsü açılmasaydı en az yüzde 80’imiz okuyamazdık. Çok kişinin ailesinin Bursa’da çocuk okutmaya imkânı yoktu. Öğretmenlerimiz açısından çok şanslı talebelerdik. Duyduk ki okulumuz taşınıyormuş, birçok bölümü Karalar Köyüne taşınmış bile… Şuanda bile okullar bölgesindeki bazı okulların bahçelerine ve şehrin içinde sıkışık durumdaki eski lisemizin bile bahçesine altı katlı ek binalar yapılırken bizim okulumuzun boşaltılmasına ne gerek var acaba! İnegöl sanayimizin lokomotifi olan ve Sayın Başbakanımızın 12.12.2017’de televizyonlardaki ifadesiyle 115 ülkeye 400 milyon dolarlık ihracat yapan mobilya sektörümüze kalifiye eleman sağlayacak Meslek Yüksekokullarına dönüştürülemez miydi? Keşke İnegöl Teknik Üniversitesine çevrilebilse… Bu arazi küçül gelir denirse merkez bina ve birkaç bölüm burada olup diğer bölümler Karalar’a taşınamaz mıydı? Şuanda 19 bin kadar mezunumuzla bir sürü ihracatçı, bir sürü fabrika sahibi sanayici, mühendis, öğretmen, banka müdürü, bankacı ve devletimizin, belediyemizin her kademelerinde ve sanayide kendi işini yapan esnaf olarak çalışanı yetiştiren bu eğitim yuvası dağıtılmamalıydı… Okulumuza reva görülen bu durumun mesleki teknik okullara artması gereken ilgiyi azaltacağını düşünüyoruz.”

MESLEK YÜKSEKOKULLARINA ÇEVRİLMELİ
“Atamızın, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözüne sadık kalmalıyız. Sanat okullarına ilginin azalmaması geleceğimizi etkiler. Değil nakletmek İnegöl’ümüzün ve Türkiye’mizin ihtiyacı olan bölümleri araştırarak Meslek Yüksekokullarına çevrilmesi Mezunlar Derneği olarak en büyük dileğimizdir.”

Bugün Halil imzanı bekliyor!

Halil Büyükışıklar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İNESMED: İNEGÖL DÖRTÇELİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TASVİYE İLE KAPATILMASIN». Halil ve imza atan diğer 81 kişiye katıl.