İnebolu Cezaevinin yenisi yapılmadan eskisi kapatılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun yenisinin yapılmadan mevcut olanın kapatılmamasını istemekteyiz.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda Şubat 2015 tarihindeki TDY/2007 Deprem Yönetmeliği gereği jeofizik ve jeoteknik incelemeler sonucu hazırlanan teknik raporlarla başlayan kapatılma sürecinin sonuna geldiği görülmektedir.

Şimdiye kadar verilen “kurumun kapanmayacağı” sözleri ve yeni yer gösteriminin bir türlü gerçekleşmemesi ile gelinen süreçte kurumun yaz öncesi yenisine yer dahi gösterilmeden eskisinin kapatılmak istenmesine endişe ile bakılmaktadır. Üstelik, yeni yapılacak olanın yerinin dahi bilinmediği mevcut cezaevinin, kapatılıp, yenisi yapılıncaya kadar geçecek süre bile, İnebolu ekonomisi için büyük yıkım olacaktır.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun kapatılmasının, ilçe ekonomisine büyük darbe vuracağı, kurumdaki yaklaşık 100 çalışanın büyük çoğunluğunun İnebolulu olduğu, maddi ve manevi olarak olumsuz etkilendiği, askeriyesi, mahkûm ve ilçeye ziyarete gelen mahkûm yakınları ile ilçedeki A. dan Z. ye her esnafın ekonomik, her vatandaşın manevi olarak çok büyük olumsuz etkileneceği için İnebolu Cezaevi'nin yenisi yapılmadan eskisinin kapatılmamasını istiyoruz.

Bugün İnebolu imzanı bekliyor!

İnebolu Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İnebolu Cezaevinin yenisi yapılmadan eskisi kapatılmasın». İnebolu ve imza atan diğer 250 kişiye katıl.