Indian Women having the liberty to love whoever they want to

0 have signed. Let’s get to 100!

Love

What is love? Something that makes us feel all rainbows and fireworks? Maybe but that's just a brief description.

Falling in love is something beautiful for the world  , but for me? For an Indian woman? No love can't even exist. Why? Because my parents have to choose who I love. My parents have to see if he's a doctor, if he's from the same religion , same caste , same colour , same country etc etc. What happens if I love the wrong person? Should I be scared that My family will cut all ties with me? Should I be worried that in villages worse things happen that just ties being cut? Should I be worried that If i fall in love with the wrong person i'll probably elope with him?

I dont know. I really dont. I want Us Indian Women to have the liberty of liking,loving , dating whoever we want without being scared of our parents finding out. I want us to be happy in life, to have a family with the man I love to the man whose my bestfriend. A man who will always keep me happy. If they choose a life partner they will be happy but will I be happy? Will i have to be forced to love him back?

I don't want this to happen. I want to live , be with someone who I like without  fearing what society thinks....But is that even possible in India?

Please let's help each other be independent in choosing our life partner. This decision is about your whole life ,you are going to be stuck with the same boy. The question is, Are you going to be happy? Is this the man you want love or you were forced to love?

Lets all be one and fight for this right we deserve to get. The right of having the liberty to love whoever we want to.

मोहब्बत

प्रेम क्या है? कुछ ऐसा जो हमें सभी इंद्रधनुष और आतिशबाजी महसूस करता है? हो सकता है लेकिन यह सिर्फ एक संक्षिप्त विवरण है।

प्यार में गिरने के लिए दुनिया के लिए कुछ सुंदर है, लेकिन मेरे लिए? एक भारतीय महिला के लिए? कोई प्यार भी अस्तित्व में नहीं हो सकता क्यूं कर? क्योंकि मेरे माता-पिता को यह चुनना होगा कि मुझे कौन पसंद है। मेरे माता-पिता को यह देखना होगा कि क्या वह एक डॉक्टर है, अगर वह उसी धर्म, समान जाति, समान रंग, समान देश आदि से है, तो क्या होगा अगर मैं गलत व्यक्ति से प्यार करता हूं? क्या मुझे डर लगना चाहिए कि मेरा परिवार मेरे साथ सभी संबंधों को काट देगा? क्या मुझे चिंता हो रही है कि गांवों में बदतर चीजें होती हैं जो सिर्फ संबंधों में कटौती होती हैं? क्या मुझे चिंता हो रही है कि अगर मैं गलत व्यक्ति के साथ प्यार में पड़ता हूं तो मैं शायद उसके साथ भाग लूंगा?

मुझे नहीं पता। मैं वास्तव में न मैं चाहता हूं कि हमारे भारतीय महिलाओं को पसंद, प्यार और डेटिंग की स्वतंत्रता हो, जो भी हम चाहते हैं कि हमारे मां-बाप से डरने के बिना हम चाहते हैं। मैं चाहता हूं कि हम अपने जीवन में खुश रहें, मैं उसके साथ एक परिवार के लिए एक आदमी को प्यार करता हूँ, जिसकी वजह से मेरा सबसे अच्छा दोस्त एक आदमी जो हमेशा मुझे खुश रखेंगे अगर वे एक जीवन साथी चुनते हैं, तो वे खुश होंगे, लेकिन क्या मैं खुश रहूंगा? क्या मुझे उसे प्यार करने के लिए मजबूर होना पड़ेगा?

मैं ऐसा नहीं करना चाहता हूँ मैं जीवित रहना चाहता हूं, ऐसे किसी व्यक्ति के साथ रहना चाहूंगा जिसे मुझे डर है कि समाज क्या सोचता है .... लेकिन क्या यह भारत में भी संभव है?

कृपया आइए एक दूसरे को अपने जीवन साथी को चुनने में मदद करें। यह निर्णय आपके पूरे जीवन के बारे में है, आप एक ही लड़के के साथ फंस गए होंगे। सवाल यह है कि क्या आप खुश रहेंगे? क्या यह वह आदमी है जिसे आप प्यार करना चाहते हैं या आपको प्यार करने के लिए मजबूर किया गया था?

हम सभी को एक हो और इस अधिकार के लिए लड़ें जो हम प्राप्त करने के लिए योग्य हैं। जो भी हम चाहते हैं, उससे प्यार करने की स्वतंत्रता होने का अधिकार।

Today: Siddhi is counting on you

Siddhi Modcoicar needs your help with “Indian Women: Indian Women having the liberty to love whoever they want to”. Join Siddhi and 33 supporters today.