Incendi a Moria: Crida a l’evacuació urgent i al canvi radical

Incendi a Moria: Crida a l’evacuació urgent i al canvi radical

0 have signed. Let’s get to 200,000!
At 200,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!

Josie Naughton (Choose Love) started this petition to European Commission and

Fem una crida als líders europeus per a que actuïn ara. L'incendi al campament de Moria, a l'illa grega de Lesvos, va ser un desastre que s'esperava que passés. El camp de refugiats més gran d'Europa ha desaparegut entre les flames deixant més de 12.000 persones sense refugi, enmig de la pandèmia mundial. Cal acabar amb les polítiques migratòries europees que atrapen persones en condicions inhumanes a les illes gregues.

El campament de Moria era més que un camp massificat i insegur. S’havia convertit en un símbol de com Europa tracta les persones en moviment. Durant anys, hem estat testimonis de l’impacte nociu de les polítiques europees sobre la vida de les persones: condicions terribles als camps de les illes, nombroses morts al mar, violència i retrocessos a les fronteres d’Europa.

La Unió Europea es troba en un punt d’inflexió crític, presentant un «nou començament» sobre la migració (en forma d’un nou Pacte sobre la migració i l’asil). El món sencer va ser testimoni de l’incendi de Moria: els líders europeus i la Comissió Europea s’han d’adonar que ja n’hi ha prou. Aquells que tenen el poder de prendre decisions en els propers dies, setmanes i mesos tenen una responsabilitat històrica.

Uneix-te a nosaltres per fer una crida als líders europeus i la Comissió Europea per:

  • Evacuar immediatament totes les persones que han hagut de fugir del campament de Moria. Drets humans bàsics com l’abric, l’alimentació, les instal•lacions de sanejament i la salut no es poden mantenir a Lesvos ni a les altres illes gregues. Cal descongestionar urgentment les illes i centrar-se en el trasllat a tota Europa.
  • Abandonar qualsevol enfocament futur de la migració que pugui atrapar novament a les persones en condicions inhumanes en campaments o a les illes (o instal•lacions a les fronteres), a l'espera d'una decisió sobre la seva sol•licitud d'asil. La política de restringir el moviment dels sol•licitants d’asil de les illes a la Grècia continental ha d’acabar.
  • Implementar polítiques de migració que garanteixin la protecció, en lloc de l’exclusió. Això requereix una major solidaritat i repartiment de responsabilitats entre els països europeus i la fi dels abusos sistemàtics de drets humans a les fronteres.

La necessitat d’actuar mai no havia estat tan urgent.

IMPORTANT NOTE: Please see the English version of this petition for the list with organisations, movements and MEPs that co-signed. This translation does not list them.

0 have signed. Let’s get to 200,000!
At 200,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!