Çağrı Merkezi Hizmetleri Mezunlarının Atamalarında yapılan Hata ve Haksızlık

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bizler Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Mezunlarıyız. Eğitimini aldığımız program 2 yıllık Ön lisans bölümüdür. En son yapılan atamalarımızda Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü mezunlarının eğitimini aldığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği’ne Büro Yönetimi Mezunlarının da atandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Biz Çağrı Merkezi mezunları Devletin sadece bir kurumuna atanabilirken Büro Yönetimi mezunları Devletimizin birçok kurumuna atanma olanağına sahiptirler. En son ki atamalarda (2016/2)  Büro Yönetimi mezunları Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliğine atandılar.

Bu şekilde yapılan alımlarla birlikte 2015’te ki atamalarda 70-75 Kpss puanıyla alım yapan bölümümüzün puanları 2016 Yaz döneminde yapılan alımlara Büro Yönetimi Bölümünün de eklenmesiyle taban-tavan puanlarımız 90’ları bulmuş ve eğitimini aldığımız birimlerden mahrum bırakılmış bir vaziyette mağduriyetimiz ortaya çıkmıştır.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü ihtiyaç dahilin de nitelikli eleman elde etmek amacıyla çeşitli kurumlarımızın başvuruları sonucu açılmış bir bölümdür. Fakat son İki atamalarda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atanan nitelikli Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları değil, hiçbir şekilde alanla alakalı eğitim almamış niteliksiz Büro Yönetimi mezunları atandı ve atama öncülüğü de Büro Yönetimine verildi.

Büro Yönetimi ile aramızda çoğu özel alan dersi olan 17 farklı ders vardır. Bu 17 farklı ders toplamda 1 senede alınan eğitim demektir. Çağrı Merkezi mezunları teorik ve uygulamalı olarak (Çağrı Merkezi Yönetimi 1, Çağrı Merkezinde Etkin Ekip Performans Yönetimi, Çağrı Merkezi Yönetimi 2, Kriz Ve Stres Yönetimi, İkna Psikolojisi, Çağrı Merkezleri İçin Temel Satış Teknikleri) gibi ve ekte de belirttiğimiz çeşitli teknik ve uzmanlık dersleridir.

İLGİLİ KURUMUM; Bizler Çağrı Merkezi Hizmetleri Mezunları olarak atanacağımız kurum ve kuruluşlara Büro Yönetimi mezunlarını atanmamasını;bu konularda nitelikli olarak eğitilen ve de önceki alımlarda olduğu gibi Çağrı Merkezi mezunlarının atanmasını talep ediyoruz. Zira yukarıda da arz ettiğimiz gibi bizler nitelikli ve bu alanda özel eğitim almış vatandaşlarız. Bizlerin atanacağı kurum ve kuruluşlara Büro Yönetimi mezunlarının atanmamalarını ve bizim mağduriyetimizin giderilmesi hususunda atama yapılmasını talep ediyoruz.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak durumumuzu saygı değer kurumumuza arz ediyoruz. Adaletin tecelli edeceği bir uygulama talep ediyoruz.

Bu konuya ilişkin haklılığımızın tescili ve yapılan haksız uygulamanın ve atamaların yapılmamasını ve sonuçtan da bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz.

// 2017

Bugün SAMET imzanı bekliyor!

SAMET ALAKAYA bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «illeridaresi@icisleri.gov.tr: Çağrı Merkezi Hizmetleri Mezunlarının Atamalarında yapılan Hata ve Haksızlık». SAMET ve imza atan diğer 180 kişiye katıl.