İlkokullarda ev ödevi yasaklansın! Çocukları içine çekildikleri bu yarıştan kurtaralım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Henüz oyun çağındaki ilkokul öğrencilerini okuldan soğutan ve bitmek bilmeyen ders mesaisine zorlayan ev ödevleri yasaklansın! Akademik başarıya katkısı olmadığı gibi zararları da ortaya konan ev ödevleri hala çocuk ve ebeveynler arasındaki en büyük sorun olmaya devam ediyor.

Okuldan yorgun dönen çocuğa ebeveynleri tarafından sorulan ilk soru 'Ödevini yaptın mı?' oluyor. Dinlenmek ve oyun oynamak isteyen çocuklar çoğu zaman  ağlıyor ve yapmamak için direniyor. Çocuğunun arkadaşlarından geri kalmasını ve öğretmeni tarafından uyarılmasını istemeyen aile ödev yapması için zorluyor.

Böylece iş-okul derken birbirleriyle geçirdikleri kısacık zaman masa başı çatışmalarıyla geçiyor. Onun dışında yaşıtlarıyla oynamak ve yeteneklerini keşfetmek için de hiç zamanları kalmıyor. Peki henüz 6-7 yaşlarındaki çocuklarımız bunu hak ediyor mu? Özellikle ilkokul çağında hiçbir yararı olmayan 'ev ödevi' uygulamasının bir an önce yasaklanması gerekmektedir.

Daha çok oynayan, daha çok keşfeden, ailesiyle güzel vakit geçirebilen ve çocukluklarını yaşayabilen bir nesil için bu imza kampanyasını başlatıyoruz. Siz de bir imza atarak çocuklarımızın mutluluğuna destek olun!