Kampanya Kapatıldı

ilkokul 4. sınıf müfredatı azaltılsın

Bu kampanya 196 destekçiye ulaştı

Sınıf öğretmeniyim ve bu yıl 4. sınıf okutuyorum. Öğretmenler odasında zümrelerimle sürekli müfredatın akademik açıdan oldukça yoğun olduğundan bahsediyoruz.

Bu durum çocuk-öğretmen ilişkisine zarar veriyor. Çocuklarla oyun ve etkinlik merkezli bir iletişim kurmaktan ziyade "Konuları yetiştireyim." stresiyle karşı karşıya kalan öğretmen ciddi manada dersleri çocukların pedagojik ve bilişsel durumlarının da kaldıramayacağı şekilde çok sıkı işlemek zorunda kalıyor. 3. sınıfı rahat geçiren öğrenci 4. sınıfın akademik yoğunluğu karşısında bir şok geçiriyor ve afallıyor. Bu sebeple müfredatın sadeleştirilmesi ve böylece sınıf içerisinde daha sakin bir havanın oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Oldukça yoğun müfredat öğrencilerimizi gerçekten hırpalamaktadır. Ayrıca yazılı sayıları da azaltılmalı Trafik ve İnsan Hakları derslerinin yazılı değerlendirmeleri kaldırılmalıdır.Çünkü çocuk 3 yıl boyunca yazılıyla karşılaşmıyor ve hemen 4. sınıfın ilk döneminde 20 yazılıya giriyor.

Bugün muhammed imzanı bekliyor!

muhammed azdir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ilkokul 4. sınıf müfredatı azaltılsın». muhammed ve imza atan diğer 195 kişiye katıl.