Kampanya Kapatıldı

İlk ve Orta Öğretimler’de Seçmeli Örgü Dersi İstiyoruz!

Bu kampanya 1.493 destekçiye ulaştı

Örgü, coğrafyamızda unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından biridir. Örgünün bir kültür mirası olmasının yanı sıra, gerek yurt içinde gerek yurt dışında yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki, örgü örmek bir nevi terapi etkisi oluşturmakta, el becerilerini ve zekâyı ciddi anlamda geliştirmektedir. Türk el sanatları, iğne, tığ, firkete, mekik vb. aracılığıyla ipek, pamuk ipliklerle ince örgüler, tığ, şiş, yün iplikle yapılan kalın örgülerden oluşan zengin bir birikime sahiptir. Bu birikim, bütün çocukların tanıması gereken, yüzyılların ardından günümüze ulaşan bir kültür ve sanat mirasıdır.

Biz ebeveynler, bu mirası sahiplenen son nesil olmak istemiyoruz ve çocuklarımızın bu sanatı ve el beceresini kazanmasını, okullarda seçmeli örgü dersi almasını istiyoruz. Sizleri de bu kampanyayı desteklemeye çağırıyoruz ve sesimizi Mili Eğitim Bakanlığı’na, sayın bakana, müsteşara, ilgili genel müdürlüklere ve daire başkanlıklarına duyurmak istiyoruz.

Bugün Duygu imzanı bekliyor!

Duygu Koral Erişdi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İlk ve Orta Öğretimler’de Seçmeli Örgü Dersi İstiyoruz!». Duygu ve imza atan diğer 1.492 kişiye katıl.