Petition Closed
Petitioning Recep Tayyip ERDOĞAN and 1 other

#İlikBankasıİçinİmzaTopluyoruz Daha fazla ilik bankasına ihtiyacımız var @saglikbakanligi

Supporters

Her yıl çocuklarımızı kan bulunamadığı için toprağa veriyoruz. Küçücük bedenler, uygun ilik bulunamadığı için can veriyor.

İlik donörlerinin depolandığı kan bankaları lösemi tedavisinde büyük öneme sahip. Türkiye’de sadece iki kemik iliği bankası var. Bunlar İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Ve Ankara İbni Sina  hastaneleri. Fakat bu hastaneler kapasiteleri yetersiz olduğu için hayat kurtarmaya yetmiyorlar. Hastaya uygun donörün bulunmasıyla bir can kurtarılması mümkünken Türkiye iki kemik iliği bankası ile hastaları kendi eliyle ölüme terk ediyor.

Mevcut kemik iliği bankaları düşük kapasiteleri ve ödenek kısıtlamaları yüzünden kan vererek ilik donörü olmak isteyen yüzlerce kişinin talebine cevap veremiyor. Verlien kanlar analiz edilip arşivlenemiyor.

Bu kampanya ile Sağlık Bakanlığı’ndan acilen yüksek kapasiteli ilik bankaları açarak ilik bankası sayısını artırmasını ve mevcut ilik bankalarının ödeneklerini artırmasını talep ediyorum.

Daha fazla canı ihmal yüzünden toprağa vermemek için sen de imzanı atarak kampanyaya destek ol. Çocuklarımızı hayata bağlamanın sevincini beraber yaşayalım.

Not: İmzanı attıktan sonra kampanyayı Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarından paylaşarak daha çok kişinin desteğine ulaşmamızı sağla. Bu çığlığı duymayan kalmasın.

Letter to
Recep Tayyip ERDOĞAN
Sosyal Medya Birimi Sağlık Bakanlığı

İlik donörlerinin depolandığı kan bankaları lösemi tedavisinde büyük öneme sahip. Türkiye’de sadece iki kemik iliği bankası bunlar İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Ve Ankara İbni Sina bu hastanelerin kapasiteleri yetersiz olduğu için hayat kurtarmaya yetmiyorlar. Hastaya uygun donörün bulunmasıyla bir can kurtarılması mümkünken Türkiye iki kemik iliği bankası ile hastaları kendi eliyle ölüme terk ediyor.