Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Recep Tayyip ERDOĞAN ve 1 diğer muhatap daha

destekçi

Her yıl çocuklarımızı kan bulunamadığı için toprağa veriyoruz. Küçücük bedenler, uygun ilik bulunamadığı için can veriyor.

İlik donörlerinin depolandığı kan bankaları lösemi tedavisinde büyük öneme sahip. Türkiye’de sadece iki kemik iliği bankası var. Bunlar İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Ve Ankara İbni Sina  hastaneleri. Fakat bu hastaneler kapasiteleri yetersiz olduğu için hayat kurtarmaya yetmiyorlar. Hastaya uygun donörün bulunmasıyla bir can kurtarılması mümkünken Türkiye iki kemik iliği bankası ile hastaları kendi eliyle ölüme terk ediyor.

Mevcut kemik iliği bankaları düşük kapasiteleri ve ödenek kısıtlamaları yüzünden kan vererek ilik donörü olmak isteyen yüzlerce kişinin talebine cevap veremiyor. Verlien kanlar analiz edilip arşivlenemiyor.

Bu kampanya ile Sağlık Bakanlığı’ndan acilen yüksek kapasiteli ilik bankaları açarak ilik bankası sayısını artırmasını ve mevcut ilik bankalarının ödeneklerini artırmasını talep ediyorum.

Daha fazla canı ihmal yüzünden toprağa vermemek için sen de imzanı atarak kampanyaya destek ol. Çocuklarımızı hayata bağlamanın sevincini beraber yaşayalım.

Not: İmzanı attıktan sonra kampanyayı Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarından paylaşarak daha çok kişinin desteğine ulaşmamızı sağla. Bu çığlığı duymayan kalmasın.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Recep Tayyip ERDOĞAN
  • Sosyal Medya Birimi
    Sağlık Bakanlığı

Emrah Besler bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 21.993 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Emrah Besler imzanı bekliyor!

Emrah Besler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#İlikBankasıİçinİmzaTopluyoruz Daha fazla ilik bankasına ihtiyacımız var @saglikbakanligi». Emrah Besler ve imza atan diğer 21.992 kişiye katıl.