K.K.T.C.'de Hint Keneviri(Cannabis) Legal Olsun. Legalize It in Cyprus !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1- Kenevirin AIDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyoterapi etkilerini azalttığı ve radyasyon temizlemede faydalı olduğu tıp çevreleri tarafından onaylandı.

2- Glokom, artrit, romatizma, kalp, epilepsi, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kenevirin etken maddesi THC kullanılıyor. Bazı doktorlar bilinçaltı temizliği için kenevirin alternatifi olmadığını belirtiyorlar.

3- 1 dönümlük kenevir tarlası, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

4-

Bir dönüm kenevirden, dört dönüm ağaca eş kâğıt çıkar ve ağaç 3 kez kağıda dönüştürülebilirken, kenevir 8 kez dönüştürülebilir.

5- Çok az suya ihtiyaç duyar ve kendisini böceklerden korumak için tarım ilacına ihtiyacı yoktur, dayanıklıdır. Endüstriyel ihtiyaçlar için seralarda kolaylıkla yetiştirilebilir.

6- Tohumunun içindeki iki yağ asidi doğada başka hiç bir yerde yoktur ve kolesterol dostudur. Omega 3-6-9 yağlarını taşır.

7- Kenevirle beslenen hayvanlarda hormon takviyesine gerek yoktur.

8- Plastikten elde edilen ürünlerin tümü, daha sağlıkla ve kolaylıkla kenevirden üretilebilirler. Ayrıca kenevir plastiği çok kolayca doğaya dönüşebiliyor. Petro-kimya ürünü plastik ise doğada bir milyon yılda yok olmayacak kadar zararlıdır.

9- Kenevir bazlı asfaltlar asırlarca bozulmadan kalabilirler. Ayrıca binaların yalıtımında kullanıldığında son derece dayanıklı, ucuz, esnek ve zararsızdır. Boya ve vernik üretiminde olağanüstü ucuz ve verimlidir, dayanıklılık etkileri vardır.

Maddelere devam etmeden önce, madem bu kadar faydalı neden yasaklandı diyenler olacaktır diye düşündüğüm için:

10- Kenevir ilk olarak 1930’lu yıllarda Amerikan Senatosu’nda oy çoğunluğuyla yasaklandı. Yasaklanmasının temelinde toplum psikolojisi ve sağlığı değil, siyasal ve maddi çıkarlar yatıyordu.

11- 1900'lü yılların Amerika'sında altın madeni sahibi, siyasetçi, yayıncı, film yapımcısı W. R. Hearst, ülke çapında gazete, dergilerin ve medyanın sahibiydi. Kâğıt üreticiliği yapıyordu ve ormanları vardı. Kenevirden yapılan kâğıt, Hearst'ın en büyük rakibiydi.

12- Dönemin en zengin adamı Rockefeller‘in petrol şirketi vardı ve kenevir bioyakıt kullanımı dolayısıyla onun da en büyük rakibiydi. İlaç sektöründe kenevir bazlı doğal ürünler de kara listedeydi.

13- Dupont şirketinin ana hissedarı Andrew Mellon ise petrol ürünü olan plastik üretmek için patent sahibiydi ve selofan, naylon gibi bir çok malzeme üretimi gerçekleştirecekti. Fakat kenevir pazar payını yüzde seksen oranında baltalıyordu.

14- Tesadüfe bakın ki tam da bu dönemde Mellon, ABD Başkanı Hoover yönetiminde hazine bakanı oldu ve yeğenini Federal Narkotik Birimi’nin başına atadı. Hearst, Rockefeller, Mellon ve bir dizi ilaç firması sahibi, yaptıkları toplantılarda servetlerini büyütmelerine engel olan kenevir ile mücadele etme kararı aldılar. En büyük rakipleri keneviri alaşağı etmeliydiler. Ama nasıl?

Marihuana sözcüğünü, Hearst’ün gazeteleri aracılığıyla en tehlikeli uyuşturucusu olarak beyinlere kazıdılar. Bu sözcükle kenevirin ne olduğunu unutturmak istiyorlardı. Onun yerine tehlikeli bir uyuşturucu madde profili çizdiler ve istedikleri gibi başarıya ulaştılar. Marihuana’yı yasaklatmayı başardıklarında keneviri yasaklatmış oldular. Karar verildiğinde komitede olan doktor bile keneviri yasakladıklarını bilmiyordu.

Ticari alanda ise 1937 yılında çıkan “Marihuana Vergi Yasası” ile önce kenevir ticaretini vergi pulu ile yapılması sağlandı ve hiç pul bastırmayıp, kenevir ticareti yapan kişi ve kuruluşlar cezalandırıldı. Üzerinde kenevir bulunan göçmen işçiler sınır dışı edilerek mutlak bir biçimde kenevir, Birleşik Devletler’de yasaklanmış oldu.

Irkçılığın hala yaygın olduğu bu dönemlerde kampanyalar ırkçılıkla ilişkilendirilerek de yürütülmeye devam edildi. Kampanyalar, sonunda tüm alanlarda başarıya ulaştı ve kenevirden yapılan ilaçlar yasaklandı. Petrol ve plastik ana maddeler olarak yaygın bir şekilde tüm dünyada yerini aldı. Marihuana içenler ve satanlar cezalandırılarak insanlar bastırıldı.

15- 1920'lerde ABD'nin pamuk üretimi çok hızlı bir şekilde artmıştı. ABD'nin kendi pamuğunu dünyaya satması için karşısındaki en büyük rakip olan kenevirin küresel çapta yasaklanması ve öcüleştirilmesi gerekiyordu. Bu kampanya da başarıyla sonuçlandı ve kenevir dünya çapında ekimi, tüketimi ve satışı yasaklanmış, en tehlikeli uyuşturuculardan biri olarak etiketlendi.

16- Günümüzde halk bu konuda bilinçlenmiş, hakkını aramaya başlamış ve bilimsel araştırmalar başlatılarak sonucunda 20'den fazla ülkede Hint Keneviri kullanımı yasallaştırılmıştır.

Bugün ABD, Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kamboçya, Kolombiya, Kosta Rika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Ekvator, Estonya, Fransa, Hindistan, İran, Pakistan, Kuzey Kore, Uruguay, İspanya gibi dünyanın çeşitli yerlerinde kenevirin üretimi ve tüketimi çeşitli ölçülerde serbest kalmış olsa da yaklaşık yüz sene önce başlayan antipropagandanın etkileri hala şiddetli şekilde devam etmektedir.

17- Ön yargılar, en büyük engeli oluşturuyor.

Örneğin tüm şartların sağlandığını ve bir tuvalet kağıdı firmasının, kağıtlarını ağaçlardan değil de kenevirden elde ettiğini düşünelim. Gönül rahatlığıyla çıkıp 'Ağaçları kesmiyoruz, kağıtlarımızı çok daha yüksel kalitede kenevirden elde ediyoruz!' diyebilir mi? Kenevir lifinden yapıla giysilerin reklamını yapmanın bile yasak olduğu bir ülkede cevap tabii ki 'Hayır!' olacaktır. Önce kenevire yönelik negatif algının düzeltilmesi gerekir.

18- Kenevir yanlısı hareketler ise ağırlıklı olarak esrar halinin tüketiminin legalize edilmesi yönündedir. Kimileri esrarın diğer sentetik uyuşturuculara geçişte bir basamak olduğunu iddia ediyorlar, buna karşın diğer bir grup ise esrarın serbest olduğu ülkelerde elde edilen ve hükûmetin yaydığı verilerden yola çıkarak, esrarın normalleştirilmesi ve legalleştirilmesinin hem suç oranını hem de kimyasal uyuşturuculara olan ilgiyi düşürdüğünü ispatlamıştır. Dünyanın ve çevrenin bu kadar kirlendiği, doğanın insanoğluna karşı yaşam mücadelesi verdiği böyle bir çağda talepler de gittikçe keyfiyetten ziyade çevre duyarlılığı temelinde dillendirilmeye başlandı.

Bu konuda artık K.K.T.C. olarak devletimizin de hassas ve bilinçli kararlar almasını, tüm diğer çağdaş ülkeler gibi 'herhangi bir suça karışılmadığı sürece' devlet kontrolünde ve belirli miktarlarda bulundurulması ve kullanılmasını yasallaştırmasını saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.

Dipnot: Ayrıca unutulmamalıdır ki, hint kenevirinde(cannabis), diğer kimyasal uyuşturucular gibi doz aşımı söz konusu olmamakla birlikte; bağımlılık riski alkol, sigara ve diğer tüm kimyasal uyuşturuculara göre belirgin oranlarda daha azdır. İhtiyaç duyulduğu taktirde, bu konudaki tüm bilimsel araştırma ve deliller tarafınıza sunulacaktır.

Bugün Mustafa imzanı bekliyor!

Mustafa Özkerimler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «iletisim@mustafaakinci.com: K.K.T.C.'de Hint Keneviri(Cannabis) Legal Olsun. Legalize It !». Mustafa ve imza atan diğer 457 kişiye katıl.