0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

İLERİ EVRE KANSER HASTALARININ SON ÇARESİ OLARAK BİLİNEN, PEMBROLİZUMAB ETKEN MADDELİ  'KEYTRUDA' ADLI İLAÇ, SGK ÖDENEN İLAÇLAR LİSTESİNE DAHİL EDİLSİN.

KEYTRUDA, KANSERİN SON EVRESİNDE KULLANILAN VE MUADİLİ OLMAYAN BİR İLAÇTIR. KEYTRUDA, AVRUPA'DA ÜÇ YILDIR KULLANILIYOR VE TEDAVİDEKİ BAŞARI ORANI ÇOK YÜKSEK. ANCAK YÜKSEK FİYATI YÜZÜNDEN BU İLACA ULAŞAMAYAN HASTALAR ÇARESİZLİK İÇİNDE ÖLÜMLE YÜZLEŞİYOR.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİNİN BELİRLEDİĞİ FİYAT 11.893 TL VE HER AY İKİ ADET KULLANMAK GEREKİYOR. BİR YILLIK İLAÇ MASRAFI ŞU AN 285.432 TL TUTUYOR. HASTALIĞIN TEDAVİ SÜRECİ DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE, MUAYENE ÜCRETLERİ, KULLANILAN DİĞER İLAÇLAR VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ EKLENDİĞİNDE ÇOĞU HASTA, KARŞILAMASI NEREDEYSE İMKANSIZ OLAN BİR BEDELLE KARŞILAŞIYOR.

ARALARINDA EŞİMİN DE BULUNDUĞU YÜZLERCE HASTA BU İLACIN SGK TARAFINDAN KARŞILANMASINI BEKLEMEKTEDİR.

BİRÇOK ÜLKEDE SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ TARAFINDAN VERİLEN KEYTRUDA ADLI İLACIN, SGK TARAFINDAN BEDELİ KARŞILANAN İLAÇLAR LİSTESİNE GİRMESİNİ TALEP EDİYORUZ.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Bilgin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İLERİ EVRE KANSER HASTALARININ KULLANMASI GEREKEN KEYTRUDA'YI SGK ÖDEME KAPSAMINA ALSIN». Ahmet ve imza atan diğer 18.030 kişiye katıl.