İlaç temin edebilmem için desteğinize ihtiyacım var . . Lütfen bana destek olun !!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Herediter Anjioödem için kullanılan C1 inhibitörü olan Cinryzre ı acil durumlarda kullanmak için bile yaşadığım şehirde bulamıyorum. Bu benim hayatımı tehdit ediyor ve atak durumlarında hayati riskim var bir an önce ilacımın uygulanması gerekiyor

Hastane eczanesinde ilacım bulundurulmalı yada acil durumlar için dış reçete edilip ilacım elimde bulundurulmalı. İkinci seçenek çok daha uygun çünkü yatış yapılmadan ilaç eczaneden çekilemiyor ki bu da zaman kaybı demek oluyor. Larinks ataklarında saniyeler bile bizim için çok önemli . Çünkü yerine uygulanan hiçbir tedavi etkili olmuyor

Bu kampanyayı başlattım, çünkü…
Adım Serpil Yelken 33 yaşındayım ve 6 senedir Herediter anjioödem tanısı almış bir hastayım. Ayda 4 ten fazla atak geçirmekteyim. Üstelik bazı ataklar ( larinks) hayatımı tehdit edici olabiliyor. Raporum olmasına rağmen ilaç Temini ile ( Cinryzre c1 inhibitörü) ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Atağın ne zaman başlayacağı belli olmuyor atak başlayınca hastaneye başvuruyorum fakat hastanede ilaç bulunmuyor . Farklı hastanelerden istek yapılınca da en az 5 saati buluyor Temin edilişi. Ve bu çok uzun bir süre . Ve benim çoğu atakta bu kadar zamanım olmuyor. İnsan sormadan edemiyor hayatım bu kadar mı değersiz ??!! İsteğim ya hastanelerin acil servislerinde bu ilaç bulunsun ya da bizim elimize verilsin (dış reçete yapılıp) Ben Rize de ikamet ediyorum . Ankara da bu ilacın Temini ile ilgili sıkıntı yaşamazken Rize de ilacımı bulamıyorum. Aynı şartlar ve prosedürler geçerli ise neden ben yaşadığım şehirde ilacımı Temin edemiyorum .Hem hastalıkla hem de bu konuda mücadele etmekten çok yoruldum . Bu konuda hepinizin desteğini bekliyorum .