تعديل مادة التربية الوطنية و الجغرافيا لتتماشى مع تطورات اليوم

0 have signed. Let’s get to 7,500!

نرى أن أغلبية الطلاب في لبنان يعانون من عدة مشاكل في مادتي الجغرافيا و التربية و خصوصا مع توارد أحاديث تقول بزيادة معايير التثقيل على كلا المادتين و ذلك بسبب قدم المناهج و تناقضها مع وقائع اليوم لذلك نطالب المركز التربوي للبحوث والإنماء و وزارة التربية إعادة النظر في القرارات المتعلقة بهاتين المادتين و العما على تطوير مناهحها أولا على أن يتم العمل على تطوير مناهج المواد الأخرى لاحقًا. و شكرًا

We're not demanding to delete or remove the subjects, rather we're only demanding that they become updated to suit the new way of life in the 21st century and be informed accordingly. In geography we're demanding updates as the world map is very outdated and lacks many countries, and China isn't even an industrial power. We also want to change in civics so that they match the current situation more than teach us about the absolute code of ethics that doesn't exist and yes amend history and philosophy so that they fit the student more and learn stuff that will benefit him instead of having him memorize stuff that he will forget after the exam.