Kampanya Kapatıldı

İİBF Mezunlarına Kadro İhdası ve Sözlü Mülakatların Kaldırılması

Bu kampanya 1.823 destekçiye ulaştı

En Çok Mezun İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde, fakat Kamuya En Az İİBF'liler alınıyor.430 Bin mezun sayımızla  adeta ülkemizin içinde küçük bir ülke gibiyiz.Bu mezun sayısına her sene 30-40 Bin seni İİBF mezununun katıldığını da hatırlatmakta fayda var.Bu devasa mezun sayısına ve tabloya rağmen 400 Bin mezuna 2014-2016 dört atama döneminde verilen kadro sayısı 2000'i bile bulmadı.Mezun sayısı her geçen gün çığ gibi büyüyen biz İİBF mezunlarının Tek İsteği Bundan sonra yapılacak merkezi atamalarda mağdur edilmemek.Yapılacak merkezi atamalarda mezun sayısıyla orantılı adaletli kadro dağılımı İstiyoruz. 430 Bin mezunuz ve mezun sayımızın Sadece %10'una bile tekabül etmeyen 20-30 Bin kadroyu yapılacak merkezi atamalarda talep ediyoruz.

Yine VMY, GUY, MHUY gibi A grubu puanıyla alım yapılan mülakatlarda liyakatın esas alınmasını talep ederiz.Örneğin;Gelir Uzman Yardımcılığı Alımında Kpss + Kurum Sınavı + Mülakat ile alım yapmaktadır. Maliye bakanlığı Gelir idaresi başkanlığı ilgili alımların ilanlarını duyurmakla görevli kurumdur. Ancak Alım ilanının ne zaman yayınlanacağı belirsizdir ve adaylar bu belirsizlikten dolayı mağdur olmaktadır. Kurum Sınavına çalışılacak sürenin belirsiz olması sebebiyle adaylar mağduriyet yaşamaktadır.

Bir diğer husus kariyer mesleklerinin hepsinde olduğu gibi mülakatlardır. Mülakat esnasında adaylara birkaç dakikada sorulan rastgele sorular ile personel alımına karar verilmektedir. Bu tamamen mağduriyet yaratmaktadır şeffaflık olmalıdır.
GUY'da bir diğer sıkıntımız da tek il tercihi konusudur.Adaylar sınava girmeden tek il tercih eder tercih ettiği il puanının üstünde kapatırsa hakkını kaybeder ancak herhangi bir il daha aşağı puanda kalabilmektedir. Bu da puanı sınırda olan birçok adaya mağduriyet yaşatmaktadır. Dolayısıyla mülakata da kalamazsınız. Bu da büyük mağduriyetler yaratmaktadır..

Ayrıca kurum sınavlarının ve mülakatların sadece Ankara'da yapılıyor olması bizleri ve ailelerimizi mağdur etmektedir. Sınav ücretleri, yol masrafları, kalacak yeri olmayan için pansiyon ya da otel masrafları artı yorgunluklar bizi hem maddi hem manevi açıdan yıpratmakta maddi imkanı olmayanlar için umut kapılarının kapanmasına yol açmaktadır. bunun yanında bir de yüksek puanlarla mülakata kalmış fakat liyakatsiz mülakatlardan  elenince  tüm ümidimiz kırılmakta bir sonraki açılan sınavlara olan güvenimizi kırmaktadır.

Bir başka mağduriyetimiz ise 29 Mayıs 2016 günü yapılmış olan KPSS A'nın geçerlilik süresi önceki yılların aksine 1 yıla düşürülmüştür. Önceki yıl puan alanlar bu yıl da başvuru yapabilecekken 2015 yılında sınava girenler sınavın geçerlilik süresinin 1 yıla düşürülmesinden mağdur olunacağından dolayı üzüntü duyarken sınavın açıklandığı 14 Temmuz gününün hemen ertesi günü malesef hain Fetö örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu hain darbe girişimi nedeniyle demokrasi nöbetleri tutmamız ve sonrasında derin üzüntü duymamızdan dolayı konsantre olup kurum sınavlarına hazırlanmaya çok geç başlayabildik.Fakat kurumlar hala ilana çıkmadılar. 2013 yılında 2.000-3.000 vergi müfettişi, gelir uzman yardımcısı vs kadrosu açılırken bu sene sadece il göç uzmanlığı sınav açmış ve sadece 60 kişilik alım yapılacağı duyurulmuştur. Kpss'nin ardından 5 ay geçmiş ve bu ilan dışında başka bir ilan gelmemiştir. Gece gündüz çalışıp aldığımız Kpss puanlarımızın geçerlilik süresini yitirmesine çok az kalmıştır. Bu yüzden Kpss puanlarımızın yine geçerlilik süresinin 2 yıla çıkarılmasını talep ederiz.

Bu ve buraya yazılamayacak kadar çok olan benzeri mağduriyetlerimizin giderilmesine yönelik çalışmalar ve adımlar atılmasını talep eder saygılarımızı sunarız..

Bugün Edanur imzanı bekliyor!

Edanur Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İİBF Mezunlarına Kadro İhdası ve Sözlü Mülakatların Kaldırılması». Edanur ve imza atan diğer 1.822 kişiye katıl.