ARNAVUTKÖY'E İETT HAT SEFERLERİ İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Arnavutköy'e İETT hat seferleri istiyoruz.

Mevcut olan hatların araç sayısının arttırılması ve sefer saatlerinin daha yakın aralıklar ile yapılması gerekmektedir. Yaşadığımız bölge nüfus bakımınından kalabalık. İnsanlar bir yerden bir yere seyahat etmek için saatlerce otobüs beklemek zorunda kalıyor. Hafta içi sabah saatleri dışında diğer araç saatleri çok alakasız. 1 saatten uzun süre aralığında kalkan araçlar yüzünden insanlar işlerine, okullarına geç kalıyorlar.

Sadece Yenibosna, Eminönü, Sefaköy ve Mecidiyeköy hattı bulunan sözde geleceğin İstanbul'u olan ilçemize yeni hatlar gelmesini, seferlerin arttırılmasını istiyoruz. İnsan gibi seyahat etmek herkes kadar bu ilçede yaşayanlarında hakkı. Tıkış tıkış araçlarda saatlerce beklemeden seyahat etmek istiyoruz.

Direk araçlarla Taksim, Beşiktaş, Eyüp,Ortaköy,Sarıyer gibi yerlere ulaşmak istiyoruz. Örneğin Taksim'e ulaşmak için iki araç değişmek istemiyoruz. Hafta içi sefer saatlerinin bile aralıkları uzakken hafta sonu insanların gezmeye çıkacağı yada işe gideceği zamanlarda seferler azaltılıyor. Hafta içi 40 dakikada sefer yapılırken hafta sonu bu 1 saat 20 dakika çıkartılıyor.

Hafta sonu dışarı çıkmaya niyetlenip araç bulamadığımız bir yer burası! Akşam Arnavutköy'e dönüş seferleri 20.40'de bitiriliyor. O saatten sonra evine ulaşmak isteyenler ne yapabilir? Okula, kursa, işe gidenler nasıl ulaşım sağlasın?

Kalabalıklaşan nüfusla birlikte insanlar araçlara binmek için birbirini eziyor. Akbil basım sayısına göre bölgenin yoğunluğu ölçülebilir ve ne denli yoğun bir bölge olduğu da gözler önüne serilebilir. Ancak İETT 153 hattını arayıp şikayette bulunduğumuz da bölgeye uygun sayıda araç verildiğini söyleniyor. 2016 yıl sonu rakamlarına göre 236,222 kişilik bir nüfusa sahibiz. Ki buna Suriye uyruklu kişiler ve gurbetçiler dahil bile değil. Araçlarda oturacak yer aramaktan çoktan vazgeçtik, en azından araçlara ezilmeden binmek istiyoruz. 20 dakikada bir araç konularak bu sorunlar çözülebilir.

Üçüncü havalimanı, üçüncü köprü adıyla devamlı anılan geleceğin İstanbul'u olacağına inanılan bir ilçeye neden araç verilmediğini çok merak ediyorum. Bizimde hakkımız olduğunu düşündüğüm bir şey istiyorum.

Bugün AYDAN imzanı bekliyor!

AYDAN IŞIK bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İETT : ARNAVUTKÖY BÖLGESİNE İETT HAT SEFERLERİ İSTİYORUZ». AYDAN ve imza atan diğer 217 kişiye katıl.