İETT 76E, 76T, E57 ve E58 Hatlarında Çift TAM Bilet Uygulamasına SON!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ulaşım hakkı, en temel haklar olan çalışma, sağlık, eğitim ve kültürel yaşama katılma gibi diğer kamusal haklar ile doğrudan ve açık bir ilişki içindedir. Bu bakımdan diğer haklara erişmeye aracılık eden temel bir insanlık hakkıdır.

-  Tek amacı kâr etmek olan serbest piyasa koşullarının insafına terk edilemeyecek bir alandır. Ulaşım hizmetinin herkes tarafından ulaşılabilir, güvenli, konforlu, eşit bir nitelikle sunulması gereklidir.

- Bu kapsamda bakıldığında; birçok tarifenin aksine İETT  76E,76T,E57 ve E58 hatlarında, indirimli kartların geçerli olmaması ve sadece çift tam bilet tarifesi uygulaması, hatta 76E otobüslerinde mavi kartın dahi geçersiz oluşu, bu hat güzergahlarındaki yolcuları mağdur etmektedir.

Sorunun çözümüne ilişkin olarak; İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Özel Halk Otobüsleri  76E,76T,E57 ve E58 Hatlarında  çift tam bilet tarifesi uygulamasının ilgili kurumlarca tekrar değerlendirilmesi,

- Tek bilet yada indirimli (öğrenci, öğretmen, sosyal kart) bilet tarifesinin kabulü yönünde Özel Halk Otobüsleri Çalışma Yönergesi, Bölüm III, Taşıma tarifesi-Seyahat Kartları Madde 15.6' de belirtilen "Çift Katlı Özel Halk Otobüsleri (ÖHO)'nde indirimli tarife geçerli değildir" ibaresinin kaldırılması ya da revizyona gidilmesi,

hususunda bilgi ve gereğini arz ederiz.

Saygılarımızla,

Bugün Serkan imzanı bekliyor!

Serkan İnal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İETT 76E, 76T, E57 ve E58 Hatlarında Çift TAM Bilet Uygulamasına SON!». Serkan ve imza atan diğer 1.016 kişiye katıl.