Kampanya Kapatıldı

500T Otobüsleri Çift Katlı Olsun.

Bu kampanya 154 destekçiye ulaştı

İstanbul'da yaşayan herkes; kullansın veya kullanmasın 500T otobüsünü bilir. 76 duraklı olması ve bu hattın alternatifi olmaması sebebiyle en çok kullanılan otobüslerden biridir.

İş yeri güzergahım sebebiyle her gün Kartal Köprüsü'nden Kavacık'a kadar kullanmak zorunda olduğum bu otobüs kullanan tüm insanlara eziyetten başka bir şey değildir. Yaşadığımız bu dönemde altyapı yetersizliği sebebiyle trafiğin çözülemeyip giderek artması, toplu taşıma araçlarının yetersizliği, insanların toplu taşıma araçlarında aşırı yoğunluk oluşturmasına sebep oluyor. Otobüsün içindeki bu yoğunluk sebebiyle oksijen miktarı azalıyor, nefes almak zorlaşıyor ancak otobüsün içerisinde havalandırma çalıştırılmıyor. Havalandırmanın açıldığı zamanlar ise özellikle bu mevsimde, oturan yolcular soğuk olduğu gerekçesiyle şoföre havalandırmayı kapattırıyorlar. Ayakta duran yolcularda da kalabalık ve havasızlık sebebiyle tansiyon düşmesi gibi sağlık sorunları yaşanabiliyor. Kış mevsiminin yaklaşması ile otobüslerde sıcak iklimlendirme çalışacağından dolayı, içerisinde nefes almak daha da zorlaşacaktır. Köprüde ve yollarda yapılan çalışmalar ulaşım süresini daha da uzattığından dolayı toplu taşıma araçları kullanan insanların çektiği eziyeti daha da artırıyor.

Her gün iş yerlerine  ulaşmak için insanların bu eziyeti çekmemesi gerekiyor.

İstanbul'daki ulaşım ile ilgili altyapı yetersizliği çözmek tabi ki ilk amaç olmalıdır.  Ancak bu çalışma ile bu çözüme ulaşmanın zor ve uzun olduğunu gördüğüm bu günlerde çok yoğun kullanılan 500T otobüslerinin çift katlı olmasını talep ediyoruz. Böylelikle otobüslerde ayakta duran ve bu sebeple sağlık sorunu yaşayan insan sayısı azalacaktır.

Bugün Sevil imzanı bekliyor!

Sevil Gezer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İETT: 500T Otobüsleri Çift Katlı Olsun.». Sevil ve imza atan diğer 153 kişiye katıl.