İDO Seferlerinin Sayısı Artırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin 1988 yılından bu yana verdiği hizmetle her sabah ve akşam Bostancı ve Kadıköy'den  işine, hava alanına, okuluna, evine gidip gelen insanlar olarak,  "yolcu talep ve yoğunluğu "gerekçe gösterilerek yapılan  sefer saat değişikliklerini kabul edilemez görüyoruz.

İstanbul'un deniz ulaşımına ve trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla kurulan * İDO A.Ş.  özellikle 2011 yılı Haziran ayında  özelleştirilmesi sonrası kuruluş amacının aksi yönde hizmet vermeye başlamış, önce Bostancı-Kabataş/Beşiktaş,  sonra aşamalı olarak Bostancı-Bakırköy-Kadıköy sefer sayıları azaltılmış, mesai saatleriyle örtüşmeyen son  değişiklikle deniz otobüslerinin kullanılması neredeyse engellenmeye çalışılmıştır.

Deniz otobüsü sefer sayısının İstanbul'un artan nüfus ve trafik yoğunluğunu dikkate alınarak artırılması gerekirken, Bostanci-Kadıköy-Bakırköy hattının sabah iki akşam iki ; Beşiktaş-Bostancı hattının tek sefer olarak planlanması kamusal bir hizmet veren Deniz Otobüslerinin kuruluş amacıyla çeliştiği gibi, hiç bir şekilde "yolcu talep ve yoğunluğu" ile açıklanamaz.

Yapılan bu büyük yanlışlığın, deniz otobüslerini kullanan binlerce insanın hayatını zorlaştıracak  bu düzenlemenin bir an önce iptal edilmesini bekliyor ve istiyoruz.

*"İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul'un deniz ulaşımına ve trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla 1987 yılında kurulmuştur."  http://www.ido.com.tr/tr/kurumsal/ido-hakkinda

Bugün demet imzanı bekliyor!

demet parlar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İDO Seferlerinin Sayısı Artırılsın!». demet ve imza atan diğer 1.230 kişiye katıl.