İDO iç hatlar seferlerini iptal etmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

İstanbullular trafikten  bunalmamak ve çabuk ulaşım için iki yaka arası ulaşımı  denizden üç farklı yolla  sağlıyor.bunlardan biri de  İDO. İDO 2011 de özelleştirildiğinden bu yana birçok seferini tarife değişiklikleri ile yavaş yavaş kaldırdı.Bazı hatlar ise artık hizmet vermiyor.Şu an bu büyük ulaşım potansiyeli iç hatlarda yalnızca iki seferde devam ediyor. Bostancı-kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ve Bostancı-Beşiktaş hatları 2 ocak 2018'den itibaren yeni düzenleme ile zaten az olan Kadıköy Bakırköy seferleri (tek taraflı)12 seferden 4 sefere,günde 4 sefer olan ve haftasonu olmayan Beşiktaş seferi ise 2 ye düşürülmüştür. İstanbul trafiğini aza indirgemek, çevreci ulaşım sağlamak için seferlerin artırılması yerine İdo tarafından deniz otobüsleri yeni uygulamayla işlevsiz kılınmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1987’de “İstanbul Ulaşım ve Ticaret Anonim Şirketi” ismiyle kurulan ve Daha sonra 2011 yılında özelleştirilen  kurumun bu düşüncesizce ve mağdur edici davranıştan vazgeçmesi toplu taşıma kullananlar için oldukça önemli.Kamu malıyken özelleştirilen İdo nun halka hizmet taahhütü ile yola çıkıp geldiği nokta hizmet vermekten oldukça uzak.İdo nun Hiçbir mantıklı açıklaması olmadan  kendi şirket politikalarını uygulayarak,halkı düşünmeden yaptığı bu uygulamadan dönmesini istiyoruz.

Bugün Miray imzanı bekliyor!

Miray Dağlı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İDO iç hatlar seferlerini iptal etmesin». Miray ve imza atan diğer 4.637 kişiye katıl.