0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ben 15 yıldır Gıda Mühendisliği mesleğini icra ediyorum.Ama herşeyden önce bir anne ve eşim.Bugüne kadar evime birgün olsun bir temizlikçi gelmedi.Cam silmekten yemek yapmaya; yer silmekten toz almaya herşeyi kendim yaptım ve hala yapıyorum.Bunları yaptığım içinde hiçbir zaman ''Offf çok yoruldum'' demedim.

Bugüne kadar hem çocuğuma baktım ve ev işlerimi yaptım hem de çalıştım.Çalışmayıp ele güne muhtaç olup kredilerle geçinmek zorunda kalabilirdik.Ve bunca yıl zahmet çekip aldığım diplomama ihanet edebilirdim.

Ama bunları yapmayıp hem ülkeme hem de aileme faydalı olmayı,üretmeyi ve analitik düşünmeyi seçtim. Eşime hem maddi hem de manevi destek olduğumu düşünüyorum.Onun üzerindeki yükün çok az bir kısmını dahi olsa paylaşabilmek için çalıştım ve her zamanda çalışacağım.

Bunları size yazmamın tek bir amacı var Açık Öğretim Sınavı’nda sorulan  skandal soru.Bu soru beni ve tüm meslektaşlarımı incitti.Çalışma azmimizi ve üretkenliğimizi asla azaltamaz; ama bu sorunun cevabı olarak yazılan daha da çirkin.

Bu şekilde bir cevap anahtarıda kabul edilemez.

Bu sorunun acil olarak iptal edilmesini talep ediyorum.

Lütfen sizlerde bir imza atarak aldığı eğitimle çocuklarına ve çevresindeki herkese çalışmayı,üretmeyi,kendine ve ailesine yetebilmeyi,kimseye muhtaç olmamayı ,analitik düşünebilmeyi öğreten bireyler yetiştirmek isteyen biz bayan mühendislere destek olunuz...

İlgili Sorunun Cevap Anahtarı:
Mühendislik, kadının bu işlerini aksatmasına yol açacak bir meslek dalıdır. Toplumda bakım ve çocuk yetiştirme gibi kadınla ilişkilendirilen yükümlülükleri özünde taşıyan diğer meslekler, kadına yakıştırılan basmakalıp meslekler arasında yer alır.

Bugün İDİL TUĞBA imzanı bekliyor!

İDİL TUĞBA ESKİDEMİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «idil_tugba@hotmail.com: Tüm mühendis Anneler çalıştığımız için ev işlerini aksatıyormuşuz,AÖF Sınav Sorusu iptal!!». İDİL TUĞBA ve imza atan diğer 10 kişiye katıl.