Kampanya Kapatıldı

İBBReşitKaldırımoğlunuİstemiyoruz!

Bu kampanya 10.623 destekçiye ulaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş, Belediyeniz görevlilerinden Veteriner Hekim Reşit Kaldırımoğlu yönetiminde bulunan İBB Aydınlı Sahipsiz Hayvan  Bakımevi, hastalık, pislik ve mikrop yuvası olarak hayvanlar için bir zulüm ve ölüm kampı halindedir. Buzlu sular, beton bölmelerde hayvanların altından akmakta, bakımevinde kaptığı mikroptan dolayı ağır hasta olan hayvanların bile tedavi olmaları için özel kliniklere götürülmesine/gönderilmesine izin verilmemekte, hayvanlar burada ölüme mahkum olmaktadır. Bir Bakımevinde en iyi şekilde yapılması gereken kısırlaştırma operasyonu bile düzgün yapılmamakta ve bu sebeple hayvanlar acılar içinde yaşamlarını yitirmektedir.Kısırlaştırılmış hayvanlar, ameliyat sonrası tam iyileşmeden ve zayıflıktan ayakta duramaz haldeyken dışarıya,dağa,taşa,ormanlara  atılmaktadır.Soğuk kış günlerinde bile, anestezi almış baygın hayvanlara buz gibi ortamda ve açıkta enjeksiyon yapılmaktadır. Bu durumları görmesinler diye gönüllülerin orada bulunması kısıtlanmakta, bakımevi ziyareti bile yanlarına verilen görevlilerle kontrol altında yaptırılmaktadır. Bunların yanında, kısırlaştırma için alınan hayvanların neredeyse tamamının bakımevinde kaldığı süre içerisinde KENNEL COUGH (Barınak Hastalığı), DİSTEMPER (Gençlik Hastalığı), PARVO VİRAL (Kanlı ishal) başta olmak üzere çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarına yakalandıkları ve birçoğunun öldüğü de bilinmektedir. Oysa ki, bu ve benzeri hususlar, 5199 sayılı yasada ayrıntıları ile belirlenmiş olup ilgili yasaya göre, sokak hayvanlarının yaşamı, bir yöneticinin ya da bakımevi müdürünün iki dudağının arasında değildir. Ayrıca, bir kurumdaki yanlış uygulamalardan o kurumun yöneticisinin sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Vicdani ve ahlaki açıdan sizin sorumluluğunuzda olan bu ESİR kampından haberiniz olmadığına inanmaktayız. Bu bağlamda, en kısa zamanda burayı ziyaret edip, hayvanların durumunu bizzat görmenizi, ve Aydınlı Bakımevi Yöneticisi REŞİT KALDIRIMOĞLU’NUN hayvanların yaşam hakkını hiçe sayan tüm bu uygulamaları nedeni ile bu görevden alınmasını talep ediyoruz.

Bugün elif imzanı bekliyor!

elif erturk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İBBReşitKaldırımoğlunuİstemiyoruz!». elif ve imza atan diğer 10.622 kişiye katıl.