Başarı

'' Adalar Vapur Tarifeleri düzenlenirken adalılara sorulsun''

Bu kampanya 196 destekçi ile değişim yarattı!

İstanbul Adalar Yaz ve Kış sezonu tarifeleri, günlük olarak İstanbul'a çalışmaya giden herkesi etkiliyor. Vapur saatlerinin kısıtlı olması (özellikle sabah saatlerinde), Kadıköy'e uğramaması, akşam adaya dönüş saatlerinde zaman aralıklarının fazla olması başta adalılar olmak üzere herkesin ortak çilesi.

Örneğin, Sabah 9.00 vapuru neden Kadıköy'e uğramıyor? İşe gitmek için mesai saatinden 3 saat önce Kadıköy'de olmalıyım ya da 3 saat sonra... Örneğin, Kış tarifesinde neden 18.40 vapuru Kadıköy'e uğramıyor. Kadıköy çevresinde mesaisi, saat 18.00'da biten bir kişi neden 20.00'a kadar evine gitmek için beklemek zorunda?

Bir başka sorun ise;

Neden akbillerimizi vapur iskelemizden yükleyemiyoruz? Haftasonlarını bekleyip, Deniz Otobüsünün açılmasını beklemek durumunda bırakılıyoruz... Ya da İstanbul içinde bir ilçe sayılırken, aylık akbil sisteminden muaf tutuluyoruz? İstanbul adalar ilçesinde yaşan bizler diğer ilçelerde kullanılan  aylık akbil uygulamasına adalar şehir hatları vapurlarında ve mavi marmara motorlarında da geçilmesini istiyoruz.

Diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlar işlerine gitmek için aylık 70 lira ödeyerek 250 kontür yüklüyorlar ve günde 6 kez çeşitli vasıtalarda bu akbilleri kullanabiliyorlar oysa ki adalarda yaşayan bizler ana karaya okula giden öğrencilerimiz aylık 120-150 lira arası çalışmaya giden yetişkinlerimiz ise aylık 180-250 lira arası akbil kullanıyoruz.

Kadıköy,Beşiktaş,Bakırköy,Beyoğlu,Fatih,Küçükçekmece gibi Adalarda İstanbulun bir ilçesi ve diğer ilçelerde yaşayanların yararlandıkları ulaşımdaki indirimli akbilden bizde yararlanmalıyız.

İstanbulun ilçesi Adalarda yaşayanlara yapılan bu haksız uygulamanın düzeltilmesi için SENDE İMZALA

Bugün ayşe imzanı bekliyor!

ayşe tatlıcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İBB Şehir Hatları Genel Müdürlüğü: '' Adalar Vapur Tarifeleri düzenlenirken adalılara sorulsun''». ayşe ve imza atan diğer 195 kişiye katıl.